• Pomor favorita! Nakon Danske, sa SP-a ispala je i Njemačka…
  • Pomor favorita! Nakon Danske, sa SP-a ispala je i Njemačka…
  • Pomor favorita! Nakon Danske, sa SP-a ispala je i Njemačka…
  • Pomor favorita! Nakon Danske, sa SP-a ispala je i Njemačka…

Pomor favorita! Nakon Danske, sa SP-a ispala je i Njemačka…

Kakve utakmice u osmini finala SP-a! Mađarska je najprije pobijedila Dansku 27-25 i plasirala se u četvrtfinale, a onda i Katar srušio europskog prvaka Njemačku 22-20…
Kakav rukometni dan je iza nas! U osmini finala Svjetskog prvenstva ispali su europski i olimpijski prvak, Njemačka i Danska. Senzacija za senzacijom…

Najprije je Mađarska, koja se u osminu finala plasirala s dvije pobjede, pobijedila Dansku 27-25, a onda Katar, koji više nema legiju stranaca kao na prijašnjim natjecanjima, dobio Njemačku 22-20.

Već su nam jučerašnje utakmice najavile da bi u osmini finala moglo biti senzacija, no tada su se favoriti izvlačili u drugom poluvremenu. Danas Danskoj i Njemačkoj to nije pošlo za rukom i zlatni s posljednjeg EP-a te OI-a idu kući. Zajedno su njihovi protivnici do danas na ovom SP-u imali četiri pobjede, a Danci i Nijemci nisu izgubili niti jednu utakmicu.

Čudesni Mikler uništavao Dance

Mađarsku je do čuda vodio Mikler s 15 obrana, pet više od Landina. Imali su Mađari devet različitih strijelaca, a najviše je zabio raspoloženi Lekai (6), po četiri su dodali Balogh, Jamali, Juhasz, tri Bodo, dva Csaszar i Ancsin, a vratio im se i kapetan Laszlo Nagy.

Mađarske legende nije bilo od utakmice s Njemačkom kad je ozlijedio gležanj, a danas je uglavnom igrao u obrani i pokazao koliko znači ovoj momčadi. Nevjerojatan je to povratak Mađara i doista prava senzacija. Jer, ista ta Mađarska prije dva dana izgubila je od Bjelorusije te pognutih glava otišla na olimpijske pobjednike i praktički se oprostila od SP-a. No danas su bili fantastični. Njihova obrana na čelu s Miklerom bila je sjajna, u napadu je vukla vanjska linija, a kada je tako, u rukometu je sve lako.

Njemačkoj nije pomoglo ni 19 obrana Wolffa

U drugoj utakmici briljirao je njemački golman Andreas Wolff s 19 obrana, ali uzalud jer na drugoj strani fantastičan je bio i Danijel Šarić s 15 obrana. No igrač utakmice za momčad Valera Rivere bio je Rafael Capote koji je utrpao devet golova Bad Boysima. Roine je dodao četiri. Njemačkoj je zakazao njihov najbolji igrač Gensheimer. Iako je jedan od najboljih strijelaca ovog SP-a, danas nije zabio niti jedan gol bez obzira što je igrao svih 60 minuta.

Šveđani uplašili Francuze

Jedini koji su danas odradili posao kako treba, naravno, ako govorimo iz pozicije favorita, su Šveđani. Moćni su, jaki, brzi, atraktivni i jako ih je lijepo gledati. Pobijedili su jadnu Bjelorusiju 41-22 i jasno upozorili Francuze što ih čeka u četvrtfinalu.

Upozorenje Hrvatskoj

No vratimo se pomoru favorita. Jedini zaključak koji se nakon današnjih senzacija može donijeti jest da su Danci i Nijemci podcijenili svoje protivnike. No, recimo da je to donekle i razumljivo s obzirom da je Katar, primjerice, izgubio od Egipta, a Mađari pobijedili samo Saudijsku Arabiju i Čile.
I nadamo se da su i hrvatski rukometaši vidjeli ove utakmice. Ako već nisu mogli gledati prijenos, onda su valjda saznali rezultate i naučili nešto iz toga. Valja biti oprezan jer Egipat nije bezvezna reprezentacija, nabrijani su u svakoj utakmici i zasigurno mogu zaprijetiti Hrvatskoj. Da moraju biti ozbiljni – znaju, a sada su naučili i da moraju biti na visini zadatka od prve do posljednje minute. Crnih rupa ne smije biti…

24sata.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar