URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA FBiH DOSTAVIO  NEGATIVNO MIŠLJENJE

URED ZA REVIZIJU INSTITUCIJA FBiH DOSTAVIO NEGATIVNO MIŠLJENJE

Ured za reviziju institucija FBiH Sarajevo, temeljem izvršene revizije  financijskog izvješća Općine Prozor – Rama za 2015. godinu, dao je negativno mišljenje:

„Po našem mišljenju, zbog značaja stavki opisanih pod točkama od 1. do 3. u „Temelju za izražavanje negativnog mišljenja“, financijska izvješća Općine Prozor – Rama, ne prikazuju istinito i fer po svim bitnim pitanjima stanje imovine i obveza na dan 31.12.2015. godine i  rezultate poslovanja za godinu koja se završava na taj dan, sukladno prihvaćenim okvirom financijskog izvješćivanja.

Financijske informacije i transakcije, prikazane u financijskim izvješćima Općine Prozor – Rama u tijeku 2015. godine, opisane pod točkama 1. do 3. nisu bile u svim materijalno značajnim aspektima usklađene sa odgovarajućim zakonskim i drugim propisima.“

Preporuke koje prate Izvješće o reviziji odnose se uglavnom na potrebe ažurnijeg i točnijeg knjigovodstvenog evidentiranja promjena u općini Prozor – Rama.

Indikativno je da su informacije o tome da će Općina dobiti negativno mišljenje o financijskom poslovanju iznošene i prije nego su revizori uopće otpočeli sa revizijom u općini Prozor – Rama.

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar