Treći krug konzultacija predsjednice s parlamentarnim strankama

Treći krug konzultacija predsjednice s parlamentarnim strankama

Počinje novi krug konzultacija predsjednice Republike Kolinde Grabar- Kitarović s parlamentarnim strankama i izabranim saborskim zastupnicima. U istom su terminu zajedno pozvani čelnici koalicije Hrvatska raste i Domoljubne koalicije.
Prije njih Kolinda Grabar-Kitarović na razgovor je pozvala profesore ustavnoga prava pravnih fakulteta sa sva četiri hrvatska sveučilišta. Predsjednica je pozvala profesora Branka Smerdela sa zagrebačkog Pravnog fakulteta, Sanju Barić iz Rijeke, Arsena Bačića iz Splita te Zvonimira Lauca i Matu Palića iz Osijeka.
Glavni odbor SDP-a u subotu je jednoglasno neodrživom ocijenio mogućnost tripartitnog saveza s HDZ-om i Mostom te još jedanput podupro predsjednika stranke Zorana Milanovića kao mandatara. Milanović je nakon sastanka kazao kako to ne znači da su odbili Most, nego HDZ. HDZ je nakon toga priopćio kako su očekivali da će “antireformski SDP odbiti prijedlog Mosta”. Glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja rekao je da je SDP odbijanjem njihova prijedloga o nestranačkom premijeru i trojnoj vladi – odbio i Most, koji će mu do utorka dati šansu da se predomisli u slučaju da Mostov prijedlog prihvati HDZ. Ako HDZ prihvati Mostove prijedloge, nastavit će razgovore s njima. 

hrt.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar