Kauboji ponovno jašu: Hrvatska – Makedonija 34 : 24

Kauboji ponovno jašu: Hrvatska – Makedonija 34 : 24

U susretu 1. kola drugog krugaEuropskog rukometnog prvenstva u Poljskoj, hrvatska reprezentacija je u Krakowu pobijedila Makedoniju 34:24 (17:13), ostavši u igri za plasman u polufinale.

Izbornik Babić je izrotirao cijelu momčad, a do pobjede su nas predvodili Ivan Sliškovićsa šest golova, te Marino Marić i Manuel Štrlek s po pet golova, dok je Mirko Alilović sakupio 11 obrana. Kod Makedonaca, koje vodi hrvatski stručnjak Ivica Obrvan, najefikasniji su bili Dejan Manaskov sa sedam i Filip Kuzmanovski s četiri gola, dok njihov najbolji igrač Lazarov nije zabio niti jedan pogodak.

Novi ispit, možda i ključni u borbi za polufinale, hrvatski rukometaši imat će u subotu protiv Francuske koja je u četvrtak deklasirala Bjelorusiju 34:23 (20:15). Francuzi su sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješili u prvom poluvremenu koje su dobili 20:5.

Na ljestvici vode Poljska, Norveška, Hrvatska i Francuska s po četiri boda, no Poljaci i Norvežani imaju susret manje. Na začelju su Makedonija i Bjelorusija bez bodova.

net.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar