Učitavanje Događanja

« All Događanja

  • Ovaj event je završen.

Komedija “Cosa nostra” u Domu kulture u Prozoru

07.04.2016. u 19:00 - 20:10

5,00KM

Urnebesna komedija “Cosa Nostra”, s Minkom Muftić i Elmom Ahmetović u naslovnim ulogama, bit će izvedena u četvrtak, 7. travnja 2016.g. s početkom u 19.00 sati, u Domu kulture u Prozoru.

Komedija “Cosa Nostra” je duhovita priča o neobičnom susretu dvije potpuno različite žene, Gabrijele i Marlene, u nesvakidašnjem ambijentu i spoznaji da su u ljubavnom trokutu s istim muškarcem.

Traje borba kome će on pripasti, mijenjaju se sredstva, smišljaju strategije.

Na kraju, od ljutih rivalki njih dvije postaju najbolje prijateljice.

Ovo je komedija o ženama, nevjernim muškarcima, strategijama, igrama na sreću, prijateljstvu i novcu, najavila je Umjetnička grupa ”Satya”.

U predstavi igraju prvakinja Drame Narodnog pozorišta Sarajevo, Emina Minka Muftić široj javnosti poznata po ulogama iz brojnih TV i filmskih projekata (”Viza za budućnost”, ”Lud, zbunjen, normalan”, ”Nebo iznad krajolika”, ”Belvedere”) i Elma Ahmetović, mlada glumica Pozorišta mladih.

Scenografiju za predstavu potpisujeMarijela Margeta-Hašimbegović koja dugi niz godina dizajnira scenografiju i kostime za predstave Narodnog pozorišta Sarajevo i brojne TV serije. Suradnica za dramaturgiju i režiju je diplomirana redateljica Mirela Trepanić poznata po režiji hit komedija ”Ja, mahaluša” i ”Ja, mahalac”.

Cijena ulaznice je 5,00 KM.

Detalji

Datum:
07.04.2016.
Vrijeme:
19:00 - 20:10
Cijena ulaznice:
5,00KM

Lokacija

Dom kulture Prozor
Kralja Tomislava bb
Prozor, Hercegovačko - neretvanska županija / kanton 88440 Bosnia And Herzegowina

Organizator

Kulturno sportski centar Prozor
Telefon:
036 770 019
Email:
ksc.prozor.rama@gmail.com
Web stranica:
www.ramski-vjesnik.ba