Atentat na Trumpa

Atentat na Trumpa

Skup bivšeg predsjednika Donalda Trumpa u gradu Butleru u Pennsylvaniji  prekinut je nakon što su se čuli pucnjevi, što je izazvalo paniku među prisutnima i žurnu evakuaciju bivšeg predsjednika.

Incident se dogodio dok je Trump držao govor i prikazivao grafikon o broju prelazaka granice. U jednom trenutku, serija pucnjeva odjeknula je kroz masu, što je izazvalo vriske i naglu reakciju osiguranja koje je brzo reagiralo kako bi zaštitilo Trumpa.

Trump je posegnuo desnom rukom prema vratu, a krv se pojavila na njegovom licu. Brzo se sagnuo iza podija dok su agenti Tajne službe jurnuli na pozornicu.

Svjedoci kažu da se činilo kako je Trump pogođen u uho i da je krv prskala po njegovom obrazu. Dok je padao na tlo, držao se za glavu. Video snimke prikazuju trenutke kaosa, dok su Trumpove pristaše bježale na sve strane, pokušavajući se skloniti na sigurno.

Trump Atentat

Unatoč dramatičnom događaju, Trump je brzo ustao, podigao šaku u zrak i signalizirao svojim pristašama da nije ozbiljno ozlijeđen. Uz povike “SAD! SAD!” i “Učinimo Ameriku ponovno velikom”, Trump je  odveden s pozornice i smješten u vozilo koje ga je brzo odvezlo s mjesta događaja.

U prvoj izjavi nakon incidenta, iz Trumpovog tima poručili su kako je Trump “dobro” i da se trenutno nalazi na liječničkom pregledu.

“Predsjednik Trump zahvaljuje snagama reda i hitnim službama na njihovoj brzoj akciji tijekom ovog gnjusnog čina. On je dobro i nalazi se na provjeri u lokalnoj medicinskoj ustanovi. Više detalja slijedi”, naveo je glasnogovornik Steven Cheung.

Prema posljednjim informacijama, policija i tajne službe vrše očevid na mjestu događaja, te novinarima nije dozvoljen pristup.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing