BHRT: Tko će i kada formirati Vladu Hercegovačko-neretvanske županije

BHRT: Tko će i kada formirati Vladu Hercegovačko-neretvanske županije

Poznato je da formiranje Vlasti u Hercegovačko-neretvanskoj županiji (HNŽ) već godinama ovisi o formiranju vlasti na razini Federacije BiH. Izvjesno je da će tako biti i ovaj put.

U stranačkim pregovorima trenutno je zatišje

No, kažu da će se razgovori intenzivirati od idućeg tjedna. U HDZ-u BiH kažu kako se čeka rasplet situacije na federalnoj razini, ali da bi se stranački pregovori oko formiranja vlasti u HNŽ-u trebali intenzivirati idući tjedan, javlja BHRT.

Otvorene sve opcije

Za HDZ su sve opcije otvorene, participiranje i s SDA, ali i s SDP-om sukladno dogovoru “Osmorke”, ali to bi zahtijevalo ulazak još drugih stranaka. Stjepan Bošković, predsjednik Županijskog odbora HDZ BiH HNŽ, kaže: “Postoje tu dva načina rješenja i oba su izvjesna, i onog trenutka ako se riješi Federalna vlada i poslije ovih blagdana, koji nam slijede i koji su bili, ja se nadam da bi mi aktivno krenuli s ovim dogovorima i vjerojatno i formirali buduću vladu naše županije”.

Uz HNŽ se uvijek vezivala i uspostava vlasti u Srednjobosanskoj županiji i upravo su ove dvije županije, za hercegovački SDA slika Federacije BiH.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing