• Crveni križ Federacije BiH obilježava Međunarodni dan mladih

Crveni križ Federacije BiH obilježava Međunarodni dan mladih

Crveni križ Federacije BiH i ove godine obilježava Međunarodni dan mladih, 12. kolovoz, koji slavi kvalitete mladih i prepoznaje izazove sa kojima se njihovi volonteri, ali i svi drugi mladi susreću. 

Tim povodom, više od 50 mladih okupilo se na Boračkom jezeru, na tradicionalnom kampu mladih “Čuvari humanosti“, koji se ove godine održava u periodu od 9. do 13. kolovoza. Osim mladih iz Bosne i Hercegovine kampu prisustvuju i mladi Crvenog krsta Vojvodine te volonteri Crvenog križa Osječko-baranjske županije.

Kroz različite radionice i predavanja mladi volonteri uče o klimatskim promjenama, njihovim posljedicama na okruženje, ali i utjecaju na zdravlje ljudi. Cilj je graditi otpornost zajednica i pojedinaca kako bi svi zajedno bili pripremljeni u slučaju prirodnih katastrofa, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Iz Crvenog križa su naglasili da je Međunarodni dan mladih prilika da izraze zahvalnost svojim volonterima na konstantnom jačanju organizacije Crvenog križa.

Vi ste naša snaga, energija i nada u bolje sutra. Vaš entuzijazam i spremnost da se angažirate, učite i mijenjate svijet oko sebe inspiracija su za sve nas. Crveni križ Federacije Bosne i Hercegovine i u budućnosti će biti posvećen podršci mladima u njihovom razvoju, osnaživanju i uključivanju u humanitarne aktivnosti. Neka vaša mladalačka energija bude pokretačka snaga za pozitivne promjene u društvu i neka vaša humanost i solidarnost postane zarazna. Nastavite svojim putem hrabro i humano i ostanite stub i ponos naše organizacije”, poručio je tajnik Crvenog križa Federacije BiH Daniel Tučić.

Ovaj datum će organizacije unutar strukure Crvenog križa FBiH obilježiti različitim aktivnostima i edukacijama s ciljem osnaživanja strukture mladih, piše Fena.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar