Dinamo ušao u Ligu prvaka

Dinamo ušao u Ligu prvaka

Dinamo će deveti put igrati u Ligi prvaka! Svaka čast i naklon do poda Sergeju Jakiroviću i njegovim dečkima. Modri su dio europske nogometne elite, a baš tu i pripadaju. Ne samo da su sačuvali veliku prednost iz Zagreba, nego su pobijedili i u Bakuu te s ukupnih 5:0 suvereno postali dio najelitnijeg klupskog natjecanja na Globusu, pišu Sportske.jutarnji.hr

Sad su pred njima sjajni, prekrasni dani i kojima ih čekaju velike utakmice s nogometnom kremom Starog kontinenta, blagajna će biti puna ko‘ brod, sve je divno i krasno. Hrvatski nogometni kraljevi opet su pokazali kako su spremni, ne samo kraljevati na domaćoj sceni, nego bojevati s najjačim kraljevskim nogometnim obiteljima, u srijedu su definitivno ušli u bogati europski nogometni dvorac u kojem je samo plemstvo.

Modri su suvereno odradili utakmicu u Bakuu, naučili su nešto iz prve utakmice, Qarabag u srijedu nije bio opasan kao u Zagrebu, Modri su sve znali kontrolirali, pokazali su zrelost, mudrost, nogometnu inteligenciju. Dinamo je kompletnoj Europi, onima iz samog vrha, pokazao da se na njega mora računati i da u Ligi prvaka neće biti samo prolaznik, već klub koji će moći skupljati bodove. I da, ne treba zaboraviti, Dinamo je nastavio svoju seriju nepobjedivosti koja traje još od one utakmice s PAOK-om u Solunu.

Startalo je vatreno s obje strane, nešto slično kao u Maksimiru, otvoreno, s željom za nadigravanjem

Prvu opasnu situciju stvorili su domaćini nakon prodora Silve po boku i centaršuta, na kraju je sve spasio Pierre-Gabriel, ali u tom spašavanju glavom skoro postigao autogol. U toj akciji Qarabag je na trenutak maštao o jedanaestercu, nakon starta Mmaeea nad Silvom, ali to su bili samo snovi momčadi Gurbana Gurbanova.

Malo smo se zabrinuli kad je nakon nešto više od desetak minuta igre na terenu ostao ležati Petković, ali nije se radilo o ozljedi, nakon kratkog izlaska Bruno se vratio u igru.

Azeri su često prijetili preko lijeve strane, Leandro Andrade je dva-tri puta prošao Ogiwari iza leđa, bile su to dosta nezgodne situacije. Nakon jedne takve vidjeli smo jedan kuriozitet. U plavi šesnaesterac u istoj akciji sletjela su tri centaršuta, jako opasna. Sva tri je u tih dvadesetak sekundi riješio Theophile, dva puta glavom, jednom nogom.

Bile su to savršene intervencije francuskog stopera. Nakon nešto više od dvadesetak minuta igre, Modri su stvorili prvu šansu. Sučić je sjajno uposlio Baturinu koji se u punom trku uputio prema vratima Kochalskog, pucao s petnaestak metara, ali je promašio za nekih pola metra.

image

No, veliki majstor Marko Pjaca nije. Prošle su dvije minute nakon pola sata, a onda je Marko izveo majstoriju za pamćenje, dugo zaustavljenu sliku. Modri napadač, dečko koji je u karijeri imao toliko pehova, zabio je pogodak koji je ZG-klubu definitivno potvrdio ulazak u Ligu prvaka. Vozio je Pjaca nogometni ‘bicikl‘ kao Tadej Pogačar onaj pravi na Tour de Franceu, a onda je sišao s njega i lijevom nogom pogodio za vodstvo Modrih. Bio je to predivan pogodak igrača koji je ne samo zbog tog čudesnog gola obilježio kompletnu utakmicu uz također vrhunskog Sučića, te sjajnih Theophilea, Mmaeea… Ma i svih ostalih Dinamovih junaka.

Modri su u prvom poluvremenu riješili ulazak u Ligu prvaka briljantnim golom velikog majstora

Izdržali su Modri sve nalete Qarabaga u tom prvom dijelu, zatvorili su međuprostore koji su se Azerima ukazivali u Maksimiru, domaćin nije bio previše opasan. A kad smo kod Pjace, on je zabio i prvi pogodak na prvoj maksimirskoj utakmici, njegov u Dinamu već se sad isplatio.

Početkom nastavka Modri su mogli povećati vodstvo, Petković je pucao s visine šesnaesterca, lopta je završila u korneru nakon kojeg je Kulenović pucao glavom preko gola. Onda su malo pomogli domaćini, nakon brze kontre Sučić je pucao, Kochalski je nogom obranio, ali je na tu loptu naletio Silva i od njega se odbila u mrežu. Do kraja utakmice vidjeli smo još neke zgodne situacije za postizanje pogodaka s obje strane. Također i izlazak iz igre Martina Baturine i Pierre-Gabriela zbog ozljeda. Valjda će sve biti u redu s bitnim modrim igračima. Ne bi valjalo kvariti veliko slavlje.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar