Djevojčica (14) porijeklom iz Crne Gore planirala teroristički napad u Grazu

Djevojčica (14) porijeklom iz Crne Gore planirala teroristički napad u Grazu

Zastrašujuće vijesti ponovno stižu iz Austrije, a ponovno je jedna osoba planirala izvesti razoran napad. Ovaj put osumnjičenica ima samo 14 godina!

Uhićenje se dogodilo u svibnju, a javnost je danas obaviještena o pojedinostima. Tinejdžerica, čiji preci potječu iz Crne Gore, htjela je izazvati krvoproliće naoružana nožem usred središnjeg trga Jakominiplatz u Grazu. Dok traje proces, za optuženu vrijedi pretpostavka nevinosti.

Optužnica je već podignuta, a 14-godišnjakinja je optužena da po osnovu “terorističkog djelovanja i udruživanja u ter. skupinu te po osnovi sumnje na pripadnost zločinačkoj terorističkoj organizacija”, prenosi Kroativ.

Kako pišu austrijski mediji, učenica se moguće već udružila s još dvoje ljudi kako bi se “borili” za Islamsku državu (IS), kao što pokazuje analiza povijesti razgovora. Jedna od tih osoba uhićena je u Njemačkoj. Pripreme za njihov napad u Grazu također su već uznapredovale, piše Kleine Zeitung. Nož i “crnu odjeću IS” već je imala kod kuće kako bi napala “nevjernike” u centru grada.

Njezini mrežni kanali prikazuju odabrano oružje za ubojstvo, kao i lokacije na kojima je vjerojatno htjela počiniti napade. Uključujući i poznati Jakominiplatz. Ove slike podijelila je s istomišljenicima u inozemstvu.

Tim su slanjem poruka strane obavještajne službe i doznale za njen plan – izvijestili su iz Štajerskog državnog ureda za državnu sigurnost i borbu protiv ekstremizma.

Tijekom racije koja je uslijedila, istražitelji su, među ostalim, pronašli video na kojem se osumnjičenica zaklinje na lojalnost IS-u. Pronađen je i propagandni materijal terorističke milicije. 14-godišnjakinja se trenutno nalazi u pritvoru. Datum suđenja još nije određen.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing