• Domu zdravlja „Rama“ 150.000,00 kuna od Ministarstva zdravstva RH
  • Domu zdravlja „Rama“ 150.000,00 kuna od Ministarstva zdravstva RH
  • Domu zdravlja „Rama“ 150.000,00 kuna od Ministarstva zdravstva RH

Domu zdravlja „Rama“ 150.000,00 kuna od Ministarstva zdravstva RH

Ministarstvo zdravstva Republike Hrvatske dodjelilo je 150.000,00 kuna Domu zdravlja „Rama“ za nabavku ginekološke stolice i druge potrebne opreme.

Dom zdravlja „Rama“ prijavio se  na natječaj za projekte Uredu za Hrvate izvan RH s prijavom za  nabavku vozila za hitni transport pacijenata. Dom zdravlja ima  samo jedno vozilo koje svojim karakteristikama odgovara svim zahtjevima, ali je  nedovoljno za sve potrebe pacijenata općine Prozor-Rama. Ostala vozila su uglavnom dotrajala i predstavljaju veliki trošak zbog stalnih kvarova. Prijava nije prihvaćena zbog nedostatka sredstava. Međutim, Dom zdravlja „Rama“ javio se Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske sa zamolbom za potporu drugim potrebama. Ovaj zahtjev Doma zdravlja je prihvaćen.

 

Ravnateljica Dom zdravlja „Rama“ dr. Mara Anđelić je kazala o toj potpori: „Budući da se radilo o prevelikom iznosu zahtjeva koji smo uputili Uredu za Hrvate izvan RH,  te ga je bilo teško realizirati, zahtjev je izmijenjen te upućen Ministarstvu zdravstva Republike Hrvatske. Ovoga puta smo tražili sredstva za uređenje ginekološke ordinacije: nabavku ginekološke stolice, nabavku EKG aparata i dio sredstava za popravku i uređenje krova doma zdravlja. Sredstva u iznosu od 150.000,00 kuna neće biti dovoljna za ove investicije, ali se nadamo potpori Općine Prozor-Rama kao i do sada. Također očekujem potporu i drugih institucija u županiji i federaciji. Ovim putem zahvaljujem se Ministarstvu zdravstva RH na razumijevanju i potpori.“

Ugovor o dodjeli sredstava potpisan je u četvrtak, 19.10.2017. godine u Ministarstvu zdravstva RH u Zagrebu.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar