Gdje je danas Ivica Gašpar, što radi, čime se bavi, je li mu dosadno

Gdje je danas Ivica Gašpar, što radi, čime se bavi, je li mu dosadno

Član Predsjedništva HDZ-a 1990. Ivica Gašpar podnio je u ljeto 2014. godine ostavku na sve dužnosti u stranci, no takvu odluku stranačko vodstvo nije prihvatilo, piše portal Insajder.media.

U dopisu upućenom središnjici stranke, predsjedniku Martinu Ragužu te predsjedniku Županijskog odbora HDZ-a 1990. Vjekoslavu Bakuli, Gašpar, koji je bio član Predsjedništva stranke, tajnik Županijskog odbora ZHŽ i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a 1990. u Ljubuškom uputio je kratku obavijest o ostavci.

U objašnjenju je navedeno da Gašpar ostavku podnosi iz privatnih razloga

No, valja reći kako je ova ostavka stigla samo nekoliko dana prije utvrđivanja stranačkih listi za predstojeće opće izbore u Bosni i Hercegovini. Po dostupnim informacijama, Gašpar, koji je obnašao više stranačkih dužnosti, zbog želje dijela neistomišljenika nije bio pozicioniran na zadovoljavajućem mjestu, kako je u to vrijeme pisao Večernji list.

U kuloarima se moglo čuti kako su unutar županijskog, zapadnohercegovačkog odbora HDZ-a 1990. bili česti prijepori između stranačkih dužnosnika iz Posušja, Ljubuškog i Širokog Brijega. Nakon što je dopis stigao u središnjicu, iz HDZ-a 1990. su izvijestili kako ova ostavka nije prihvaćena.

To je značilo da je Gašpar ostao na svim stranačkim dužnostima, kasnije, dolaskom Ilije Cvitanovića za predsjednika stranke i Gašpar je napredovao, pa postao glavnim tajnikom, a potom je ostvario prelazak u Elektroprivredu HZHB čime je dr. Dragan Čović dijelom ispunio jednu kvotu obećanja danu HDZ-u1990 a nakon što su ovi postali privjesak starijem bratu.

Izvor: Otpor Media

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar