HDZ-OVI BISERI: Novu školu platili skoro tri milijuna eura, a u nju ne ide ni jedan učenik, nema dozvole, jer nema ni djece

HDZ-OVI BISERI: Novu školu platili skoro tri milijuna eura, a u nju ne ide ni jedan učenik, nema dozvole, jer nema ni djece

Prije sedam godina počela je gradnja nove Srednje škole Pleternica, investicija je stajala 2,8 milijuna eura, međutim, učenici u ni ove školske godine neće sjesti u klupe novoizgrađene škole.

Projekt je 2017. godine pokrenula tadašnja HDZ-ova gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić, današnja požeško-slavonska županica, te se nastavio pod novom gradonačelnicom Marijom Šarić (HDZ), ali, evo, do danas nije dovršen, piše portal 24sata.

Ministarstvo: “Nema dovoljno učenika”

Naime, iako je zgrada izgrađena, škola još uvijek nije službeno osnovana niti je dobila rješenje za početak rada jer, kako kažu iz resora ministra obrazovanja Radovana Fuchsa, nema dovoljno učenika. Iako odobrenje Ministarstva za osnivanje škole nisu dobili, cijelo vrijeme su trajali građevinski radovi.

Dosad je na projekt potrošeno 2,6 milijuna eura iz gradskog proračuna Pleternice, uz dodatnih 212 tisuća eura koje je osiguralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, što dosad iznosi nešto više od 2,8 milijuna eura.

U Požeško-slavonskoj županiji broj učenika u srednjim školama značajno je opao tijekom proteklih deset godina, što dodatno dovodi u pitanje opravdanost otvaranja nove srednje škole u Pleternici. Učenici iz Pleternice uvijek su pohađali škole Požegi, koja je udaljena svega 12 kilometara.

“Nikad Pleternica neće imati dovoljno učenika, a ni nastavnika za ovu školu”

Nezavisni vijećnik Branko Polić i šef županijskog SDP-a Mitar Obradović nemaju entuzijazam oko ovog projekta.

“Pleterničani 99 posto znaju da od te škole nema ništa. To je prikazivanje laži, prikrivanje istine. Škola u Pleternici i kad bi bila nema učenika koji bi u nju išli ili ne bi imala dosta nastavnika i profesora”, rekao je Polić.

Obradović kaže da se radi o zlouporabi ovlasti.

“Smatram da je to i zlouporaba povjerenja građana koje su dobili na izborima. Mislim da je to rađeno isključivo u cilju osobne i stranačke promocije njih i Grada Pleternice. Htjeli su pokazati da mogu napraviti nešto za što ne postoji potreba”, rekao je Obradović za 24sata.

Foto: Facebook/Antonija Jozić

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar