Hrvatska i BiH saznale protivnike u Ligi nacija

Hrvatska i BiH saznale protivnike u Ligi nacija

Hrvatska će ponovno igrati protiv jednog od najneugodnijih suparnika, protiv Portugala, a Vatreni će snage odmjeriti još s Poljacima i Škotima. Dalićeva momčad srela se s Portugalcima 2020. u Ligi nacija, a u oba susreta smo poraženi. Hrvatska nikada u povijesti nije svladala Portugal, a znatno bolji omjer imamo s Poljacima, s kojima smo odigrali pet utakmica i triput pobijedili. Protiv Škotske, pak, odigrali smo šest utakmica, a jedinu pobjedu upisali smo u zadnjem međusobnom ogledu, na Euru 2021.

Bosna i Hercegovina odlazi u skupinu 3 kod Nizozemaca, Mađara i Nijemaca, a Srbija će igrati protiv Španjolske, Danske i Švicarske.

Bosnu i Hercegovinu prije Lige nacija očekuje doigravanje  za Europsko prvenstvo kada je u ožujku protivnik u polufinalu selekcija Ukrajine. U eventualnom finalu bi igrali protiv pobjednika duela između Izraela i Islanda. Za lipanj su zakazane i dvije prijateljske utakmice protiv Engleske i Italije.

Prvo kolo igrat će se od 5. do 7. rujna 2024., a tri dana kasnije igrat će se drugo kolo. Treće i četvrto kolo igra se sredinom listopada, a posljednja dva u studenom kada će se i završiti faza natjecanja po skupinama.

Skupine Lige A:

Skupina A1: Hrvatska, Portugal, Poljska, Škotska

Skupina A2: Italija, Belgija, Francuska, Izrael

Skupina A3: Nizozemska, Mađarska, Njemačka, BiH

Skupina  A4: Španjolska, Danska, Švicarska, Srbija

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar