Hrvatska ima Sabor, za predsjednika izabran Gordan Jandroković

Hrvatska ima Sabor, za predsjednika izabran Gordan Jandroković

Prva sjednica novog saziva održat će se u zgradi Hrvatskoga sabora na Trgu svetoga Marka koja bi uskoro trebala krenuti u temeljitu obnovu. Selidba na zamjensku lokaciju, u vojarnu na Črnomercu, predviđena je tijekom ljetne stanke.

Konstituirajuća sjednica 11.saziva Hrvatskog sabora na kojoj su novoizabrani zastupnici izabrati predsjednika i potpredsjednika Sabora te članove Mandatno-imunitetnog povjerenstva održala se danas.

Gordan Jandroković obratio se okupljenim zastupnicima

“Poštovane dame i gospodo, još jednom vas pozdravljam. Dopustite mi da na početku zahvalim kolegama i kolegicama iz HDZ, partnerima, ali i svima vama koji ste me izabrali. Novoizabranim zastupnicima čestitam na izboru. Mnogi će po prvi puta sjesti u prve klupe. Želim svima dobar mandat i da opravdamo povjerenje naših građana i građanki. Današnji saziv sabor odraz je volje hrvatskih građana s pravom glasa. Želim zahvaliti svima koji su izašli na izbore. Naš je legitimitet neosporan”, kazao je.

“Gledajući svijet danas, živimo u opasnom povijesnom razdoblju. Suočeni smo s mnogim izazovima koje donose klimatske promjene. Paralelno, gledamo rast populizma koje našu demokraciju nagrizaju. Atentat na Roberta Fica pokazuje koliko nas malo dijeli od fizičkog ili verbalnog napada. Želimo mu brz oporavak”, ustvrdio je novi-stari predsjednik Sabora.

“Moramo biti svjesni kako jedan izvanredni događaj može poremetiti sve što smo radili. Zato trebamo raditi sve kako bismo sačuvali sve što smo radili godinama”, rekao je Jandroković.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar