Hrvatska pobijedila i čeka “pomoć” Španjolaca

Hrvatska pobijedila i čeka “pomoć” Španjolaca

Hrvatska je pobijedila Rumunjsku i plasirala se u drugi krug Eura. Ne znamo još s koliko bodova jer moramo čekati utakmicu Španjolske i Austrije i navijati za Španjolce, jer njihova pobjeda nam nosi više za drugi dio natjecanja koji će biti jako težak i u kojem će nam trebati puno više dobrog rukometa nego što smo pokazali protiv Austrije i Rumunjske.

Trebalo se pokrenuti nakon vrlo loše utakmice protiv Austrije. Trebalo je pokušati doznati gdje je prava istina o našoj igri nakon briljantnog otvaranja sa Španjolcima za koje ne treba očekivati da se ponovi, ali mu treba težiti. Imali smo problema, ostali bez Martinovića, razbolio se Načinović, to su dva igrača iz prvih sedam, a mi tek formiramo postavu koja bi nas trebala nositi u budućnosti.

Krenuli smo s klasičnom formacijom u 6-0 obrani, napad je igrao Šipić, obranu umjesto njega Kušan. Nismo izgledali dobro, nedostajala nam je dobra obrana, pokoja obrana vratara više da se pokrenemo i odmaknemo od Rumunja koji su puhali za vrat i samo čekali svoju priliku. Ali nije se to dogodilo. Bez toga ni napad nije mogao zabiti poneki laki gol, pa je bila borba za svaki, a u toj borbi daleko najbolje je reagirao Luka Klarica koji nas je nosio u prvom dijelu.

Imali smo problem da nam je Srna zbog drugog isključenja bio vani već u 26. minuti, pa smo nešto krpali, a Rumunji koji su bili u svom ritmu su lako dolazili do sedmeraca i lagano poentirali (Negru 4/4), pa su tako lagano u 28. minuti došli i do egala od 12:12, što nije bilo nimalo obećavajuće.

No Rumunji nisu Francuska da to mogu držati, pa su nam svojim greškama za samo tri minute priuštili da im pobjegnemo na četiri gola razlike što je s obzirom na viđenom u prvom poluvremenu bila premija za naš sastav.

Klarica je dominirao, Srna je bio odmah do njega, ali radili smo previše pogrešaka, Cindrić, pa Lučin, pa promašeni zicer Jelinića, a to košta. Sva sreća da protiv Rumunjske ne košta previše. Na golu je počeo Mandić, nije se nametnuo, pa je u drugom dijelu prvog poluvremena na gol došao Kuzmanović, ali ni s njim nismo dobili ono što smo trebali i što smo svi očekivali. Dojam je da smo si sami izgradili grč u utakmici s Austrijom od kojeg smo teško uspijevali pobjeći.

Rumunjima je bilo teže, jer njima je ovo Euro nakon 27 godina, njima su tri utakmice u tri dana znatno veći napor nego nama, realno. Imali su sreću da suci iz BiH nisu isključili Racoteu koji je Srnu u letu potegnuo za ruku, što je iznimno opasno, ali na sreću dobro je završilo za našeg igrača. Ni prvi vratar Iancu koji je bio odličan na ovom Euru, nije se u prvom dijelu uspio sastaviti s loptom. Pa je onda Nistor napucao u glavu Kuzmanovića na staru drugog dijela, pa nisu sudili opet ništa, ali su na intervenciju VAR-a dosudili dvije minute rumunjskom igraču.

Dobro smo krenuli u nastavak sa 2:0 i šest razlike bila je već ozbiljnija prednost s kojom se moglo lakše disati. Vidljiv je bio pad fizičkih sposobnosti kod Rumunja. Bilo je samo pitanje koliko ih može pritisnuti naša obrana. Probao je Pascual time-outom na -7. Uspio je, njegova momčad se probudila, zabila cepelin Grigorasa. Nije dobra bila naša obrana, nije bez nje bilo lakoće u napoj igri, posebno prema Grigorasu smo lako padali, pa smo čekali greške protivnika za podebljati prednost.

No umjesto da bude tako, mi smo počeli promašivati, griješiti, pa su se Rumunji spustili sa -7 na pristojnih -4, a onda su nas opet počastili da se ne moramo nervirati, pa ih je u silnom čašćenju Pascual pozvao na novi time out nakon 7- na kojih su opet pali.

U 50. minuti smo ostali bez Srne zbog tri isključenja, prvi puta u igru je ušao Duvnjak u tandemu s Karačićem (i postao rekorder po broju nastupa), jer je trebalo mirno privesti utakmicu kraju, a ne da nam se događaju stvari kao nakon tri razlike protiv Austrije. Nismo napravili istu pogrešku, priveli smo mirno utakmicu kraju. Dobili smo to je najvažnije, ali moramo biti itekako svjesni da s takvom izvedbom u Kolnu možemo biti samo ‘dragi gledatelji‘.

 

Foto: Ante Cizmic/Cropix

Izvor: jutarnji.hr

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar