Inspektori u jednom danu otkrili 65 radnika na crno

Inspektori u jednom danu otkrili 65 radnika na crno

Inspektori Porezne uprave Federacije BiH su 19.8. 2024. godine na području Federacije BiH izvršili 199 inspekcijskih nadzora tzv. akcija kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost ugostiteljstva, pekarstva, građevinarstva, priređivanja igara na sreću klađenja, trgovine i ostale uslužne djelatnosti.

Inspekcijski nadzori izvršeni su s ciljem provjere zakonitosti poslovanja poreznih obveznika. U izvršenim kontrolama otkriveno je 65 neprijavljenih radnika, 9 objekata koji su obavljali djelatnost bez odobrenja za rad nadležnog organa, 5 poreznih obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i 78 poreznih obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnog uređaja, prenosi N1.

Zbog utvrđenih nepravilnosti:

Angažiranja neprijavljenih radnika, rada bez odobrenja, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja i nepostojanja instaliranog fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 19 objekata i izdata su 153 prekršajna naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 355.500,00 KM.

Aktivnosti inspekcijskih nadzora Porezna uprava Federacije BiH će provoditi i u narednim danima, stoga se pozivaju porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti da usklade svoje poslovanje i da poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar