Izboden policajac do smrti u Bruxellesu, drugi u bolnici: “Čuo sam pet ili šest hitaca, bilo je zastrašujuće.”

Izboden policajac do smrti u Bruxellesu, drugi u bolnici: “Čuo sam pet ili šest hitaca, bilo je zastrašujuće.”

Policajac je nasmrt izboden u terorističkom napadu u blizini željezničke stanice u Bruxellesu. Belgijsko savezno tužiteljstvo priopćilo je da su dva policajca bila meta incidenta u blizini kolodvora Bruxelles North.

Pravosudni dužnosnik rekao je za Associated Press da postoji “sumnja na teroristički napad”

Objašnjavajući što se dogodilo, policija je kazala da su dvojica policajaca bila u patroli na tom području prije nego što su napadnuti. Policija je rekla da je druga patrola stigla na mjesto događaja i “neutralizirala” napadača. Pogođen je u noge i trbuh prije nego što je odvezen u bolnicu.  Prema belgijskim medijima, muškarac je vikao “Allahu Akbar”, no za to još nema službene potvrde.   List Le Soir navodi da je smrtno stradali policajac izboden nožem u vrat te da je preminuo u bolnici, a drugi policajac je u bolnici.  Policija je ogradila područje, a hitna pomoć je na mjestu događaja.  Jedan svjedok, koji nije želio otkriti identitet, rekao je da je čuo “pet ili šest hitaca”.

“Izašao sam iz auta i vidio da čovjek leži na zemlji, bio je polumrtav, ali se još malo micao. Pokušao sam prići, ali mi je policija rekla da se maknem”, rekao je.

“Bilo je to stvarno zastrašujući prizor, jako sam se uplašio kad sam vidio svu ovu krv i tog čovjeka na zemlji”. dodao je, piše Sky News.  Napad je komentirao i gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close. “Strašna drama večeras u Bruxellesu. Mi smo solidarni s policijskim snagama. Policija nas štiti, ali i ona mora biti zaštićena. Moje misli su s obiteljima i njihovim kolegama”, napisao je na Twitteru.

Pravosudni izvor rekao je novinskoj agenciji AFP da istražitelji tek trebaju prikupiti dokaze koji bi potkrijepili “sumnju” da je napad bio povezan s terorizmom.  U tvitu kojim je izrazio sućut obitelji i prijateljima poginulog policajca, belgijski premijer Alexander De Croo napisao je: “Naši policajci riskiraju svoje živote svaki dan kako bi osigurali sigurnost naših građana. Današnja drama to još jednom pokazuje. Iskreno se nadam da će njegov kolega u bolnici biti dobro.”

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar