JAVNI POZIV: 650 tisuća KM za podršku radu saveza i organizacija osoba sa invaliditetom

JAVNI POZIV: 650 tisuća KM za podršku radu saveza i organizacija osoba sa invaliditetom

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike Bosne i Hercegovine objavilo je javni poziv za raspodjelu sredstava iz Programa utroška sredstava za tekuće i kapitalne transfere iz proračuna Federacije BiH za 2024. godinu.

Ovaj poziv namijenjen je savezima i udruženjima registriranim za rad sa osobama sa invaliditetom i civilnim žrtvama rata, kojima će po ovom javnom pozivu biti dodijeljeno ukupno 650.000 KM, priopćeno je iz resornog federalnog ministarstva.

Cilj ovog programa je stvaranje boljih uvjeta za funkcioniranje ovih saveza i udruženja tijekom 2024. godine, čime će biti osnažena njihova uloga u zastupanju interesa osoba s invaliditetom i civilnih žrtava rata. Program financiran sredstvima iz tekućeg transfera omogućava ovim organizacijama da unaprijede svoje aktivnosti i pruže kvalitetniju podršku svojim članovima.

Pravo sudjelovanja u ovom javnom pozivu imaju svi savezi i udruženja osoba s invaliditetom, koji su registrirani na razini Federacije BiH i ispunjavaju opće i posebne kriterije navedene u Programu utroška sredstava. Među općim kriterijima su registracija kod Federalnog ministarstva pravde, suglasnost za unošenje naziva Federacija u naziv saveza ili udruženja te djelovanje na području najmanje dvije županije. Posebni kriteriji uključuju broj županija na kojima organizacije djeluju i dosadašnje rezultate u oblastima značajnim za osobe s invaliditetom.

Prijave se podnose sa potrebnom dokumentacijom, uključujući financijski plan i program rada za 2024. godinu, rješenje o registraciji i dokaz o dosadašnjim aktivnostima. Maksimalni iznos sredstava koji može biti dodijeljen po jednom korisniku iznosi 60.000 KM. Sve dodatne informacije o načinu prijave, potrebnoj dokumentaciji i kriterijima moguće je pronaći na web stranici Federalnog ministarstva rada i socijalne politike na LINKU.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar