Jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša nakon transfera karijere: ‘Za Modrića neću imati popusta‘

Jedan od najtalentiranijih hrvatskih nogometaša nakon transfera karijere: ‘Za Modrića neću imati popusta‘

Prvi intervju hrvatskog nogometnog reprezentativca nakon transfera u redove ambicioznog španjolskog kluba. Jedan od najnadarenijih nogometaša nove generacije, hrvatski reprezentativac Luka Sučić (21), odnedavno ima novi klub.

Podsjetimo, Sučić je iz Red Bull Salzburga preselio u španjolski Real Sociedad, potpisavši vjernost ovom baskijskom predstavniku na pet godina.

U čestim kontaktima sa Sučićem i razgovorima o njegovoj igračkoj budućnosti uvijek je isticao da mu je prvi pik španjolska La Liga. Eto, poklopilo mu se, zapravo, izabrao je što je želio, nisu ga odvukla zvučnija imena klubova i bogatiji ugovori, a htjeli su ga i Monaco, Leipzig, Leverkusen, AC Milan, Benfica, Eintracht, Inter, ali naš reprezentativac je slijedio svoje želje.

Sučićevi prvi dojmovi o novoj sredini itekako su pozitivni, osjeća se sretno i zadovoljno, što nam je stalno naglašavao kroz ovaj ekskluzivni intervju za Sportske novosti, prvi uopće koji je dao za medije nakon potpisa za Real Sociedad.

“Bogu hvala, sve je oko transfera proteklo jako dobro, iako se odigralo nekako brzo. Odmah poslije potpisa odradio sam i prvi trening s novim suigračima, a tada smo se i međusobno upoznali. Nekako se svakim novim danom u Realu Sociedadu sve više osjećam domaćim”, iskreno će Sučić.

Jeste li zadovoljni izborom kluba i ugovorom s novim poslodavcem?

“Skroz sam zadovoljan! To je ono što sam želio. Sociedad je kultni klub, vjerujem da će biti zadovoljni mojim igračkim znanjem i doprinosom u utakmicama koje slijede. Naravno, dat ću sve od sebe da budemo uspješni i prepoznatljivi. Ponuda Reala Sociedada bila je onakva kakvu sam zamišljao jer su svi bili za mene – trener, sportski direktor i predsjednik kluba. Njihovo jedinstvo u želji da me dovedu, mogu reći, bilo je to što je presudilo.”

Tko vam je pomogao pri transferu iz Red Bulla u Sociedad?

“Alen Augustinčić, Andrija Marijanović i Mela Kodro. I ovom prigodom želim im reći hvala!”

Gdje ste trenutačno smješteni u San Sebastianu?

“Još sam u hotelu, ali u sljedećih par dana preselit ću u stan. Odabrao sam jedan po mom ukusu.”

Tko vam je pri ruci i tko vam pravi društvo ovih prvih dana na novoj destinaciji?

“Sa mnom je Andrija iz agencije, ali već rano sam postao samostalan, tako da mi je to nekakva stara navika. Roditelji će stići kad bude službeno predstavljanje. Trenutačno je sezona godišnjih odmora, pa je nemoguće sve okupiti.”

Niste imali priliku odraditi puno treninga, ali možete li nam ipak reći ima li razlike u odnosu na one u Red Bull Salzburgu?

“Naravno, drukčiji su od onih kakve sam dosad imao, druge su razine, ali nisu nimalo dosadni. Jednostavno su zanimljivi, bez obzira radimo li s loptom ili bez nje jer često se naglašavaju i taktičko-tehničke finese.”

Kako vam je pao rastanak s Red Bull Salzburgom?

“Kažu da nijedan rastanak nije lagan, tako ni meni nije bilo lako ostaviti klub, grad i sve ono s čim sam živio osam godina. No, život nogometaša je nepredvidiv i nemilosrdan. Ističem da će Red Bull Salzburg uvijek ostati u mom srcu.”

Je li vam trener Imanol Alguacil rekao što očekuje od vas?

“Igrat ću u veznom redu, od mene će se tražiti da igram u oba smjera, kako s loptom, tako i bez lopte.”

Navodno ćete naslijediti poziciju koju je imao Mikel Merino, odnedavno europski prvak s Furijom, koji bi trebao preseliti na Otok, u Arsenal?

“Merino je još tu, vratio se treninzima, ali je istina da se priča kako bi trebao pristupiti Arsenalu.”

Kojim jezikom se sporazumijevate otkad ste u Sociedadu, govorite li španjolski?

“Sporazumijevamo se engleskim jezikom. Cilj mi je naučiti španjolski jezik, tako da brže i bolje funkcionira komunikacija sa suigračima, trenerom…”

Što sve znate o svom novom klubu?

“Klub je ovo koji iza sebe ima bogatu povijest, osvajač je španjolskih prvenstava, kupova, superkupova, uz kojeg su vjerni navijači. Želim brzo postati važan dio Sociedada.”

U Realu Sociedadu nekoć je igrao Igor Cvitanović, a sada je u klubu i nadareni šesnaestogodišnji Luka Petrović…

“Čuo sam da je Igor Cvitanović bio igrač mog novoga kluba, a čuo sam i da je Petrović tu, ali još ga nisam vidio i upoznao.”

Mnogi hrvatski igrači, primjerice, Modrić, Rakitić, Šuker, Prosinečki, Jarni…, ostavili su dubok trag u španjolskom nogometu, je li vam to opterećenje ili motiv?

“Veselim se i ponosim s našim predstavnicima, a mojim prethodnicima u španjolskom nogometu, međutim, neću se opterećivati njihovim dostignućima i nositi teret da ih moram stići ili prestići. Davat ću sve od sebe za uspjehe i pozitivne rezultate, a kako će na koncu sve ispasti, ne želim prognozirati. Ići ću korak po korak.”

Već 18. kolovoza kreće prvenstvena utrka u La Ligi, a u petom kolu stiže vam moćni Realov stroj s kapetanom Lukom Modrićem?

“Radujem se susretu s mojim imenjakom i kapetanom, Lukom Modrićem, ali popusta neće biti. Dočekat ću ga prijateljski, s respektom, ali dat ću sve od sebe da bodovi ostanu u San Sebastianu.”

Koji vam je cilj u nastupajućoj sezoni, jesu li vam već predočeni zahjtevi?

“Jednostavno, cilj je biti što bliže vrhu prvenstvene ljestvice.”

Danas će Real Sociedad u Berlinu odmjeriti snage s Unionom Berlinom, u kojem igra vaš reprezentativni suigrač Josip Juranović. Hoćete li biti u kadru?

“Bit ću u Berlinu, a hoću li nastupiti i koliko ću igrati još ne znam. To će trener odlučiti. U svakom slučaju, ja sam spreman. Čuo sam se sa Juranovićem, drago mu je što dolazim i zaželio je da mu ostavim dres. Naravno, ispoštovat ću mu želju i zamijenit ćemo dresove”, završio je Luka Sučić.

Izvor: Sportske novosti/Jutarnji list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing