Kako preživjeti stres

Kako preživjeti stres

Ukoliko ste pod velikim stresom, te se borite s obavljanjem svakodnevnih zadataka, savjetujemo vam da s vremena na vrijeme stanete na loptu, kako bi mogli lakše prebroditi takve dane. U nastavku vam donosimo nekoliko savjeta kako preživjeti stres.

Obavezno pijte mnogo vode. Voda je važna kako bi održali stanje budnosti i kako ne bi dehidrirali. Ne štedite na vodi te ju uvijek nosite uz sebe. Najbolje da ju imate u bočici kako bi imali uvid koliko ste popili. Popijte dnevno minimalno 8 čaša vode.

Ako ste nagli i svaka sitnica vas može izbaciti iz takta, savjetujemo vam da prije nego reagirate nabrojite do tri. Brojenje će vam pomoći da se smirite i da reagirate na odgovarajući način. Budite razumni, kako kasnije ne bi požalili.

Ne zaboravite da je san vrlo važan kako bi se dobro osjećali. Spavajte barem 8 sati na dan i odmorite svoju dušu i tijelo nakon napornog dana. Za vikend spavajte isto koliko i kroz tjedan kako vam organizam ne bi doživio šok i kako bi lakše ušao u rutinu.

Planirajte svoje obroke barem jednom na tjedan kako ne bi došlo do bacanja hrane, kako bi uštedjeli novac i kako bi si olakšali prilikom svakodnevnog razmišljanja što pojesti sljedeći dan.

Prije nego legnete u krevet pokušajte se opustiti kako bi vam bilo lakše zaspati i kako bi imali mirniji san. Najbolje bi bilo kada bi meditirali, jer meditacija dokazano opušta tijelo i um. Mislite samo pozitivno prije spavanja, a brige ostavite za drugi dan.

Ako imate djecu provedite s njima što više vremena tijekom dana kako bi ispunili njihova i svoja očekivanja. Bavljenje djecom će vas ispuniti ljubavlju, te ćete se sigurno bolje osjećati.

Nikada nemojte izostavljati ručak, koji je važan obrok u danu, te težite da se zdravo hranite.

Olakšajte si kućanske poslove, tako da rublje perete i peglate svaki treći dan kako se ne bi nakupilo i predstavljalo vam dodatni stres.

Pronađite način za koji mislite da je najbolji i riješite se stresa, jednog do glavnih uzročnika brojnih bolesti. Okrenite se stvarima koje volite raditi jer ćete se uz njih lakše napuniti pozitivnom energijom.

Autor: A.Z., Foto: Yuri Arcurs/Shutterstock

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar