“Koji je najbolji auto? Službeni!”, prema Auto Bildu ovo je sedam najboljih automobila za firme

“Koji je najbolji auto? Službeni!”, prema Auto Bildu ovo je sedam najboljih automobila za firme

Najnovije istraživanje njemačkog Auto Bilda otkrivaju najpoželjnije službene automobile za 2023. godinu. Inače, riječ je već o tradicionalnom izboru koji provode svake godine prema glasovanju njemačkih čitatelja.

U šestoj godini zaredom njihovi čitatelji su tako ponovo dobili priliku podijeliti svoja iskustva i odabrati najbolje primjerke službenih automobila u sedam kategorija. Evo i liste, više manje, ove godine u nižim klasama izbor je sličan kao i u Hrvatskoj i brojnim drugim zemljama Europe…

Kategorija malih automobila: Škoda Fabia

Ove godine, u kategoriji malih automobila, Škoda Fabia ponovno osvaja prvo mjesto. Njezin zgodan i dinamičan izgled, uz najniži koeficijent otpora u klasi (0,28), čine je neospornim liderom. Nova generacija Fabije temelji se na MQB-A0 platformi koncerna VW, pružajući vrhunske performanse. VW Polo, prošlogodišnji pobjednik, morao se pomaknuti na drugo mjesto, dok je treće mjesto pripalo Audiju A1.

Kategorija kompaktnih automobila: Škoda Octavia

Škoda dominira i u kategoriji kompaktnih automobila s modelom Octavia. Njezin prepoznatljiv dizajn i visoka praktičnost (jer je riječ ipak o limuzinskoj formi karoserije premda je platforma od kompaktnog VW Golfa) pobijedili su konkurenciju, uključujući i jakog protivnika, Volkswagen Golf. Ovogodišnja pobjeda potiskuje prošlogodišnjeg prvaka, Mercedes A-klasu, na drugo mjesto.

Kategorija srednje klase: Volkswagen Passat

Volkswagen Passat se ističe kao pobjednik u kategoriji srednje klase, s minimalnom prednošću nad BMW Serije 3. Passat, posebno u verziji Variant, osvaja srca vozača svojim dinamičnim izgledom, prostranošću i raznovrsnim poslovnim paketima. Od uvoznih modela, Škoda Superb, vrhunski model marke, zauzela je treće mjesto, potvrdivši svoju popularnost.

Kategorija više srednje klase: Mercedes EQE

Mercedes EQE, električna limuzina iz Stuttgarta, ponovno je osvojio prvo mjesto u kategoriji više srednje klase. Dakle, jasno prvo mjesto ispred dugogodišnjih rivala Audija A6 i BMW-a Serije 5. Električna mobilnost u kombinaciji s visokom tehnologijom i luksuzom poput Mercedesa EQE ono je što čitatelji Auto bilda vole. Od uvoznih modela nagrada ponovno ide Volvu s limuzinom S90 i karavanom V90. Opremljen najnovijom tehnologijom, kutni Šveđanin ostaje vjeran tradiciji svojih prethodnika u smislu sigurnosti, udobnosti i pouzdanosti.

Kategorija visoke klase: Mercedes EQS

Pobjednik u ovoj kategoriji također je povratnik. Mercedes EQS je električna verzija S-klase i brani nagradu koju je prvi put osvojio 2022. godine. Perjanica među električnim automobilima Mercedesa ima bateriju kapaciteta 107,8 kWh neto i domet do 780 kilometara prema WLTP-u.

Ove godine nagradu među uvoznim modelima nosi Teslin Model S. Tri elektromotora s preko 1000 KS i maksimalnom brzinom od preko 300 km/h čine Model S jednom od najbržih električnih limuzina ikada. Ali Amerikanac, koji je sastavljen u nizozemskom Tilburgu, također osvaja bodove svojim inovativnim interijerom i prostorom prilagođenim obiteljima.

Kategorija SUV-ova: Mercedes GLC

Mercedes GLC ponovio je svoju prošlogodišnju pobjedu u kategoriji SUV-ova, pružajući udobnost i agilnost zahvaljujući kombinaciji zračnog ovjesa i odličnog upravljanja. Škoda Kodiaq, kao uvozni pobjednik, zatvara izbor, ističući se svojim omjerom cijene i performansi.

Kategorija komercijalnih vozila VW Transporter

Nakon poraza od Mercedesa Vita prošle godine, VW Transporter se vraća na tron u kategoriji komercijalnih vozila. S velikim i konfigurabilnim prostorom te modernim sustavima pomoći vozaču, Transporter prati suvremene trendove. Toyota Proace osvaja treće mjesto među uvoznim modelima, zahvaljujući svojoj prilagodljivosti i radnoj učinkovitosti.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar