Kraj Dinamove europske bajke

Kraj Dinamove europske bajke

Dinamo je 24 minute bio u osmini finala Lige prvaka, na kraju je cijela europska sezone propala u onih nevjerojatnih 123 sekunde sudačke nadoknade protiv Šahtara. Nevjerojatno…

Pjesma Bad Blue Boysa i ostalih gotovo 30.000 navijača rekla je sve. “Dinamo, znaj da te volim ja, ti si ponos grada mog”.

Živa se spustila na -3 stupnja, a glave Nenada Bjelice i njegovih junaka bile su spuštene dok i do njih nije doprijela podrška navijača. I zahvala. Zahvala na krasnih pola godine, spektakle u Maksimiru, velike, nezaboravne partije, zahvalu što su podgrijale veliku ljubav prema Dinamu.

Dinamo nije uspio. Unatoč sjajnom početku i 4-0 protiv Atalante, na kraju nije bilo sreće. Ni kada su one lopte Oršića, Olma i Leovca protiv Šahtara pogađale vratnice i grede, ni kad mu u zadnjem kolu samo jedan ishod u dvije utakmice nije odgovarao: da Atalanta pobijedi u Harkivu.

S pet bodova Dinamo se oprašta od Europe. Nakon što je 24 minute – od Olmova gola do Cityjeva izjednačenja – bio u osmini finala Lige prvaka.

Petković je sjeo u očaju, Gündogan ga je dizao, Livaković, Ademi i svi ostali pljeskali su prema tribinama… Na kraju su se snovi o još jednom europskom proljeću srušili u one nevjerojatne 123 sekunde zagrebačkog okršaja sa Šahtarom. Od 3-1 do 3-3 u sudačkoj nadoknadi, neviđeno u svijetu nogometa, zbog čega Ukrajinci nastavljaju u Europskoj ligi.

Prije devet godina bacali smo kape i šalove u snijeg i razočarano proklinjali maksimirsku zimu nakon kraha protiv PAOK-a (0-1). Prije 21 godinu u nejverici smo tražili okrjepu nakon nedovoljnih 1-1 protiv Olympiakosa na temperaturi minus 15 stupnjeva. I večeras, slično kao tada, srce je zaigralo kad je Dinamo rano zabio.

Ali od 50. minute počeli smo gledati samo prema Harkivu. A tamo je Šahtar “skinuo gaće” i Atalanta, koja je u skupini krenula s tri poraza, otišla je u osminu finala! Eto, što vam je nogomet. I što je – Dinamo.

Dinamo u 6. kolu Lige prvaka ugostio Manchester City | Autor: Luka Stanzl/PIXSELLfoto: Luka Stanzl/PIXSELL

Nenad Bjelica drugi je put u karijeri ušao u Ligu prvaka i drugi put završio zadnji u skupini s pet bodova.

Idemo dalje! Kako su poručile tribine čak i nakon 1-4: “Ti se nemaš sramit kaj”.

 

 

Oznake

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing