Kruh ostaje svjež i bez plijesni sedam dana duže bez smrzavanja uz pomoć genijalnog pekarskog trika
Pekar je podijelio svoj omiljeni način da kruh duže traje. To je jednostavan trik za koji vam je potrebna samo jedna stvar.
Kruh je glavna namirnica na svakoj listi namirnica, ali je prava muka kada svježi kruh postane neupotrebljiv često prije datuma najbolje do kraja.
U pokušaju da hljeb duže ostane svježiji, mnogi su u iskušenju da ga stave u frižider, ali Maurizio Leo, pekar i osnivač The Perfect Loaf, upozorio je na ovaj uobičajeni trik za skladištenje.
“Ovo je veoma važno, ne čuvajte kruh u frižideru. To bi moglo izgledati kontraintuitivno jer se na frižider gleda kao na konzervans hrane, ali stavljanje vašeg kruha u frižider će uzrokovati da se brže ustaja nego ako se drži na sobnoj temperaturi”, dodaje.
Umjesto toga, Maurizio preporučuje da njegov omiljeni način da produži vijek trajanja kruha je korištenje pčelinjeg voska.
“Jednostavno stavite kruh u omot i dobro ga pokrijte. Omot obložen pčelinjim voskom će se deformirati i omotati oko svih kutaka i pukotina kruha”, navodi.
Kako kruh stari i gubi vlagu, postaje bajat, ali zatvaranje u hermetički zatvorenu posudu može potaknuti rast bakterija i dovesti do plijesni.