Kuzmanovićeva ‘čuda‘ nisu pomogla, Hrvatska nesretno izgubila od Francuske

Kuzmanovićeva ‘čuda‘ nisu pomogla, Hrvatska nesretno izgubila od Francuske

U sjajnoj utakmici na startu drugog kruga Eura u Njemačkoj, Hrvatska je u Kölnu ipak poražena od Francuske. Ostali smo na bodu, Francuzi su otišli na četiri i tako su nam šanse prema polufinalu bitno smanjene.

Hrabro je igrala Hrvatska protiv Francuske. Imali smo odličan početak, ali pritisak koji su nam Francuzi radili u napadu nismo mogli izdržati, pa je nakon naše početne prednosti Francuska bila u stalno plusu koji je napravila u trenutku kada je došlo do promjene u sredini naše obrane, kada je Lučin zamijenio Srnu, pa odmah izletio na dvije minute što su Francuzi naravno kapitalizirali bez problema svojom individualnom napadačkom kvalitetom, – pišu Sportske.jutarnji.hr

image

ANTE CIZMIC Cropix

Počeli smo u postavi bez izmjena, Cindrić u oba pravca, u sredini obrane Načinović Srna. Na krilima standardno, Jelinić i dvojka u obrani, na golu Mandić. Napadački smo odgovorili Francuzima, ali obrambeno nismo mogli i to na je bio veliki problem.

Naravno de je ritam bio paklen, a utakmica fizički jako teška, pa smo morali ići s izmjenama, a one su kod nas uvijek kocka. No, ovaj puta se odlično poklopilo. Na gol je došao Dominik Kuzmanović i obranio je do kraja poluvremena osam lopti, bio je nesavladiv za Francuze i njihova prednost od tri gola razlike se istopila. Karačić je preuzeo sredinu umjesto Cindrića, ali došao je umjesto opet dobrog Klarice Maraš i on je u tom trenutku naših dobrih obrana eksplodirao, te s tri uzastopna gola doveo do egala od 17:17. To je zvučalo odlično, ohrabrujuće da se pred takvom Francuskom nismo predali niti jedne sekunde nego smo ih napali najbolje što možemo.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Ako za neke stvari možemo žaliti u prvom dijelu, onda su to dva gola Lennea iz mrtvog kuta i jedan slučajni cepelin koji je ponovo Lenne odigrao s Descatom, pa su Francuzi poentirali, makar to nisu morali u tom trenutku. Imali smo problem i na kraju prvog dijela kada je norveški sudački par pozvao u pomoć VAR zbog prekršaja Načinovića na Prandiju. VAR je pokazao da je Načinović samo podignuo ruku i da se Prandi zabio u njega, pa iako su mislili pokazati Načinoviću crveni karton, predomislili su se i pokazali mu dvije minute koje nije zaslužio zbog tog starta. No, to je bilo više na autoritet Francuza i da bi suci zaštitili sami sebe.

Sve u svemu igrali smo jako zanimljivo poluvrijeme, utrkivali se s Francuzima na 18:18 u utakmici kakva je bila teška za očekivati, u kojoj je bilo jako važno držati napadački ritam. I bilo je za očekivati da će Francuzi u drugom dijelu inzistirati na nešto čvršćem rukometu.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Drugi dio Francuzi su počeli s dvije značajne promjene. Na sredinu napada je došao Mahe, na gol Bellahcene. Odlično je igrao Nikola Karabatić kao da je bliže punoj snazi nego mirovini. Zabijao je izvana, asistirao za crtu, igrao obranu i dao Francuskoj puno više nego što su svi očekivali.

Francuska nam je pobjegla za dva gola u startu, najviše problema radio nam je vratar Kiela Bellahcene. Na njegovu seriju obrana nadodale su se dvije naše greške u napadu i Francuska je to odmah kaznila prednošću 24:21 nakon koje je Perkovac odmah pozvao time out.

Bila je to potencijalno opasna situacija za nas, jer se utakmica mogla prelomiti u korist Francuza. I makar je Fabregas dobio treće isključenje, Bellahcene je obranio penal Šoštariću i morali smo biti još oprezniji da nam Francuska ne odmakne već na sredini nastavka. Nažalost, upravo to nam se dogodilo nakon isključenje Srne. A poznato je da je s Francuzima najteže igrati kada povedu nekom ozbiljnijom razlikom.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Ono što je bilo dobro za vidjeti je da Francuzi čim bi malo pustili gas nisu izgledali opasno, pa je Hrvatska morala čekati svojih pet minuta ne bi li se uspjela vratiti u igru, što je iznimno teško protiv takvog protivnika. I ta naša fenomenalna borbenost s Kuzmanovićem na golu dovela nas je u 51. minuti na -1 i opet smo dobili šansu za preokret. Sjajna utakmica se igrala u Kölnu.

Nažalost dvije izgubljene lopte Cindrića na -1, koštala su nas dva primljena gola na praznu mrežu i srušila nam sav trud u ovoj utakmici. Ponovno smo morali loviti tri gola prednosti protivnika i opet suludom energijom uspjeli izboriti priliku, ali su norveški suci isključili Glavaša, dosudili penal koji je Mahe pogodio za 2. Mi smo spuštali, Tournat je zabio i to je na našu žalost bio kraj nadanja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar