Ljubušak mrtav pijan udario policiju autom, a onda još policajca opalio šakom

Ljubušak mrtav pijan udario policiju autom, a onda još policajca opalio šakom

Neki od najzanimljivijih detalja oko jučerašnjeg dana ne nalaze se u policijskom biltenu MUP-a ŽZH. 

Naime, u biltenu MUP-a ŽZH u rubrici prometne nezgode navedeno je sljedeće: „Dogodile su se tri prometne nezgode s manjom materijalnom štetom u kojima su četiri osobe zadobile tjelesne ozljede.

Čitajući to stekao bi se dojam da su ozlijeđene osobe obični putnici, a da su ozlijeđeni uslijed udara vozila.

No, sinoć su u Radišićima napadnuti policajac i policajka. Naime, sinoć oko 21.30 sati u Radišićima se mještanin Dean Čuvalo mrtav pijan sudario s policijskim, patrolnim vozilom.

Mladi policajac D. Š. je izišao iz vozila i putem telefona nazvao Policijsku stanicu Ljubuški da prijavi nezgodu, u tom trenutku Dean Čuvalo izlazi iz svoga vozila, verbalno napada policajca, otima mu mobitel, baca ga i razbija a policajca udara šakom u glavu.

U samoj nezgodi su tjelesne ozljede zadobili mladi policajac D. Š. (24) i mlada policajka D. M., a Dean Čuvalo je imao 3,27 promila alkohola u dahu.

Dean Čuvalo je uhićen, o događaju je izvješteno Tužiteljstvo, i protiv njega će biti podnesena kaznena prijava na Županijskom tužiteljstvu.

Dakle, sam događaj nije zataškan interno, dobit će sudski epilog, no o njemu je trebalo izvijestiti i javnost priopćenjem, osobito jer se radi o napadu na službene osobe prilikom obavljanja službene dužnosti.

Kako saznajemo Dean Čuvalo (43) iz Radišića, brat je istražitelja u Sektoru krim policije MUP-a Jurice Čuvala, a naš izvor tvrdi da bi upravo to mogao biti razlog što šira javnost nije upoznata zasebnim priopćenjem o ovom događaju.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar