Međunarodna promatračka misija OSCE-a će promatrati Lokalne izbore u BiH

Međunarodna promatračka misija OSCE-a će promatrati Lokalne izbore u BiH

Glavni tim međunarodne promatračke misije OSCE-ovog Ureda za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) u sastavu Corien Jonker, šef misije, Stefan Krause, zamjenik šefeva misije, Lenka Homolkova, izborni analitičar i Svetlana Chetaikina, pravni analitičar  je danas posjetio Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine i najavio da će i ove godine njihova promatračka misija ocjenjivati izborni proces u BiH.

Na sastanku su predstavnici Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i ODIHR-a razgovarali o ispunjenu ranijih OSCE-ovih preporuka, te razmijenili informacije o dosadašnjim aktivnostima na pripremama Lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini koji su zakazani za 6. listopad i izrazili zadovoljstvo da se proces priprema, bez obzira na sve izazove koji ga prate, odvija dobro i sukladno s izbornim kalendarom.

Međunarodna promatračka misija OSCE/ODIHR će da procijeni provođenje izbora radi provjere poštivanja zakona i OSCE-ovih i drugih međunarodnih obaveza i standarda za demokratske izbore.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing