Milanović ‘opleo’ po Draganu Čoviću

Milanović ‘opleo’ po Draganu Čoviću

‘Zar Čović ide u crkvu? Od kad taj ide u crkvu. Pih. To je bio komunistički kadar par exellance’

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović posljednjih dana uzburkao je javnost u susjednoj državi objavom kako će upravo on biti kandidat za premijera ispred SDP-a i partnerskim im stranaka.

Nakon toga uslijedila je i reakcija Ustavnog suda RH, čitav niz reakcija političara, analitičara, nevladinog sektora… Međutim, sam Milanović se ovih dana ne stišava nego svakodnevno ima istupe za medije u kojima pojašnjava svoje poteze i beskompromisno vodi borbu protiv HDZ-a RH i onih koji ga podržavaju.

Tako je nakon što je održao govor na izvještajnom saboru HDZ-a RH na tapetu Milanovića došao i čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović. Novinari su mu u utorak postavili pitanje kako komentira to što je Čović najavio da će u BiH dan izbora za Hrvatski sabor biti svetkovina na što on odgovara: ‘Svetkovina? Kakva svetkovina? Zar on ide u crkvu? Od kad taj ide u crkvu. Pih. To je bio komunistički kadar par exellance. I dalje ću neke stvari trpjeti samo u interesu Hrvata u BiH ne mogu imati pet stranaka, manja je šteta da imaju jednu pa makar groznu kao HDZ BiH nego da se raskopusaju okolo. I zbog toga imam visok prag tolerancije za te mutljaroše. Imat će moju podršku dok razgovara sa međunarodnom zajednicom koja i Hrvate i Srbe pokušava ubiti u pojam. Ali ovo? On se sad petlja u hrvatske izbore. Zbog čega to radi? Zašto se na posljednjim izborima Hrvati u BiH nisu izborili da imaju svog člana Predsjedništva BiH, a ne da im se po četvrti put nametne jedan džepar? A i ja sam na to nasjeo 2006. i rekao da je sada dosta. Kad budem predsjednik Vlade RH jasno ću u Bruxellesu dati do znanja da će sve stajati dok se ovo ne riješi’. D.B.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar