Na benzinskoj ga najprije poprskao suzavcem, pa mu iz kubure pucao u stražnjicu

Na benzinskoj ga najprije poprskao suzavcem, pa mu iz kubure pucao u stražnjicu

Županijski sud u Bihaću potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Unsko-sanske županije protiv Rasima Jusića (61) podignutu zbog osnovane sumnje da je u ožujku 2023. godine, na benzinskoj postaji “Kov-grad” u Bužimu pokušao ubiti J. S..

Tužiteljstvo je Jusiću optužnicom stavilo na teret dva kaznena djela, i to:

Da je 9. ožujka 2023. godine oko 9 sati u ulici 505. Viteške brigade, općina Bužim, na parkiralištu benzinske postaje ”Kov-Grad” Bužim, zbog ranijih loših odnosa, zaustavio vozilo J. S. Između njih je došlo do kraćeg verbalnog i fizičkog sukoba, nakon čega je osumnjičeni Jusić suzavcem poprskati J. S. po očima i licu. Kada je J. S. krenuo uzmicati prema svom automobilu, Jusić je, svjestan da ga može lišiti života i s namjerom da to učini, iz džepa jakne izvadio ručno izrađeni pištolj, tzv. ”nimac” te ispalio jedan hitac u pravcu J. S.

Zatim je ispraznio pištolj i izbacio čahuru iz njega, stavio drugi metak u cijev pištolja, a u daljnjem pucanju ga je spriječio V. R. držeći ga za ruku u kojoj je držao pištolj. Tom prilikom, J. S. je, zbog djelovanja suzavca, zadobio ozljede lijevog oka u obliku krvarenja u očnu ovojnicu, a zbog udaraca po glavi i tijelu zadobio ozljede u obliku krvarenja iz nosa, dok je zbog ispaljenog metka u tijelo zadobio ozljede obje sjedne regije i desne natkoljenice u obliku strijelnih rana, što sveukupno čini laku tjelesnu ozljedu, dakle, da je pokušao drugog usmrtiti;

Da je 9. ožujka 2023. godine oko 9 sati u ulici 505. Viteške brigade, općina Bužim, ispred benzinske postaje ”Kov-Grad” Bužim, suprotno Zakonu o oružju i streljivu USK, iako svjestan da je zabranjeno držanje i posjedovanje oružja bez odgovarajuće dozvole, posjedovao i nosio vatreno oružje – kratku pušku ručne izrade tzv. ”kubura” ili ”nimac” i šest patrona kalibra 16 mm, a što je i namjeravao, te je oružje prema istom zakonu svrstano u kategoriju B oružja – oružja za koje je potrebno odobrenje. Dakle, bez važeće dozvole za oružje je nabavio, posjedovao i nosio vatreno oružje i streljivo za oružje kategorije B za čije držanje i nošenje je potrebno odobrenje nadležnog tijela.

Optužnicom je predloženo da se od optuženog trajno oduzmu predmeti koji su korišteni pri izvršenju ovih kaznenih djela – suzavac i ručno izrađeno oružje, te da se oni po pravomoćnosti presude unište.
Osnovanost optužnice potvrđena je brojnim dokazima prikupljenim tijekom istrage, a posebno izjavama svjedoka i složenim medicinskim, kemijskim, biološkim, mehanoskopskim i balističkim vještačenjima.
U narednom razdoblju se očekuje zakazivanje ročišta za izjašnjavanje o krivnji pred Županijskim sudom u Bihaću, priopćilo je Tužiteljstvo USK.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing