NAJAVA: Konzultacije za mlade u okviru platforme “Dijalog za mlade”

NAJAVA: Konzultacije za mlade u okviru platforme “Dijalog za mlade”

Pozivaju se mladi u dobi od 18 do 30 godina da sudjeluju u konzultacijama koje se organiziraju u okviru platforme “Dijalog za mlade” (podrška omladinskoj inicijativi), a koje će se održati u utorak, 3. listopada 2023. godine s početkom u 13h u vijećnici Općine Prozor-Rama.

Sudjelovati mogu predstavnici omladinskih organizacija i organizacije koje se bave pitanjima mladih sa područja općine Prozor-Rama, srednjoškolci, studenti, aktivisti i volonteri u zajednici spremni za unapređenje kvalitete života lokalne zajednice.

Svi zainteresirani se trebaju prijaviti putem LINKA

“Dijalog za mlade” je platforma/prostor u okviru kojeg mladi ljudi imaju mogućnost da identificiraju potrebe, probleme i neiskorištene potencijale, te istovremeno ponude inicijative ili rješenja za unapređenje kvalitete vlastitog života i života lokalne zajednice.

Ovakav način angažmana mladih direktno utiče na povećanje njihovog sudjelovanja u procesima donošenja odluka na lokalnom nivou, osnažuje ih i osigurava da se u punom kapacitetu iskoristi njihov potencijal.

U okviru Dijaloga organizirati će se konzutacije sa mladima za identifikaciju pitanja ali i odgovora od vitalnog značaja za njih u lokalnim zajednicama, te će ih ohrabriti da sudjeluju u društvenom životu zajednice i bliže sarađuju sa lokalnim vlastima.

“Dijalog za mlade” je konzultativni mehanizam za aktivno uključivanje mladih u život zajednice, koji se organizira u sklopu Regionalnog programa lokalne demokracije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2), koji financira Europska unija i provodi UNDP u Bosni i Hercegovini u partnerstvu s Općinom Prozor-Rama.

Organizaciju Dijaloga za mlade planiranog za utorak 3.10. 2023. godine podržava Institut za razvoj mladih KULT u okviru projekta “Jačanje kapaciteta mladih iz 13 partnerskih zajednica”, koji je također podržan u okviru ReLOaD2 projekta.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar