NARANČASTI METEOALARM: U ovom tjednu temperature idu do 43 stupnja, pogledajte kada stiže malo osvježenje

NARANČASTI METEOALARM: U ovom tjednu temperature idu do 43 stupnja, pogledajte kada stiže malo osvježenje

Sunčano i vruće vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost prevladavat će danas u BiH. Kako navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ), poslijepodne se ponegdje u Bosni mogu očekivati izolirani lokalni pljuskovi.

“Vjetar će biti slab, u Hercegovini uglavnom jugozapadni, dok će u ostalim područjima puhati sjeverni i sjeveroistočni vjetar. Jutarnje temperature zraka će se kretati od 20 do 26 stupnjeva, na jugu i sjeveru do 28, dok će dnevne temperature biti između 32 i 38 stupnjeva, na jugu čak i do 41 °C”, navode iz FHMZ-a.

U Sarajevu će biti sunčano i vruće, sa jutarnjom temperaturom oko 21 stupanj, a dnevnom oko 36 °C, dok se u Mostaru očekuje jutarnja temperature od 28 stupnjeva, s dnevnom koja će iznositi 40.

“Očekuju se dnevne temperature zraka između 35 i 42 °C. U većem dijelu zemlje temperature će biti u granicama narančastog upozorenja, sa maksimalnim dnevnim temperaturama iznad 35 °C. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne, lokalno je izdano crveno upozorenje sa maksimalnim dnevnim temperaturama iznad 38 °C, dok će u Hercegovini temperature prelaziti 40 °C. U većem dijelu zemlje očekuju se i tropske noći, kada će minimalna temperatura zraka biti veća ili jednaka 20 °C”, dodaju iz FHMZ-a.

U novom tjednu uz daljnje zatopljenje temperature rastu i do 43°C. Postupno popuštanje toplinskog vala vjerojatnije je prema vikendu, kada se povećavaju izgledi za jače nevrijeme i nevrijeme.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar