Narednih dana promjenljivo vrijeme, očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina

Narednih dana promjenljivo vrijeme, očekuju se lokalni pljuskovi i grmljavina

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

“U utorak u drugoj polovini dana lokalno uz jači razvoj oblačnosti mogući su pljuskovi i slaba grmljavina. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 25 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 30 i 36 stepeni Celzijusa”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U srijedu, sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi, koji mogu biti praćeni grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje, veći dio dana, sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 30 do 36 stepeni.

U četvrtak, sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti tokom dana. Poslije podne se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren u Hercegovini južni i jugoistočni, a u ostalim područjima sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34 stepena.

U petak, pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u ostatku zemlje sjeverni i sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30 stepeni.

U subotu, u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar u Hercegovini jugozapadni, a u ostalim područjima sjeverozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 24 do 30 stepeni.

Izvor: federalna.ba/AA

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar