Narednih dana sunčano, uz umjerenu oblačnosti, ponegdje lokalni pljuskovi

Narednih dana sunčano, uz umjerenu oblačnosti, ponegdje lokalni pljuskovi

U Bosni i Hercegovini danas će biti sunčano uz umjeren porast naoblake tokom dana. U drugom dijelu dana lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom se očekuju u Hercegovini, centralnim, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. Dnevna temperatura zraka od 28 do 34, na jugu 37 °C.

U utorak 23. jula u Bosni bit će umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 28, a dnevna od 27 do 33, na jugu 38 °C.

U srijedu 24. jula u Bosni bit će pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.  Prema kraju dana padavine postepeno prestaju uz smanjenje oblačnosti. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 23 do 29, na jugu 34 °C.

U četvrtak 25. jula bit će sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U jutarnjim satima po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle ili niske naoblake. U Hercegovini na jugozapadu Bosne umjerena bura, a u ostatku zemlje slab sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 26, a dnevna od 22 do 28, na jugu 34 °C.

U petak 26. jula bit će sunčano. Vjetar slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 23 do 29, na jugu 34 °C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

federalna.ba/FENA

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar