• Nezapamćeno nevrijeme u Zagrebu: Poginule dvije osobe, padali krovovi, srušila se i dizalica
  • Nezapamćeno nevrijeme u Zagrebu: Poginule dvije osobe, padali krovovi, srušila se i dizalica

Nezapamćeno nevrijeme u Zagrebu: Poginule dvije osobe, padali krovovi, srušila se i dizalica

U velikom nevremenu poginula su dva muškarca, a više je ozlijeđenih osoba.

U velikom nevremenu koje je oko 16 sati pogodilo Zagreb poginula su dva muškarca, a više je ozlijeđenih osoba, potvrdila je Hini Ljupka Hitrova iz Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

“Imamo dvije muške osobe koje su umrle uslijed pada stabala. Imale su višestruke ozlijede glave”, rekla je Hitrova.

Dodala je da se na zavodu rade specifikacije, ali da na području cijelog grada ima veći broj ozlijeđenih osoba, a neke su vrlo teško ozlijeđene.


17:51 U Zaprešiću je orkanski vjetar trgao i čupao stabla, nosio krovove i crijepove, rušio dimnjake te prijetio ljudskim životima. I Karlovac je nešto prije 16 sati zahvatilo grmljavinsko nevrijeme praćeno izrazito obilnom i krupnom tučom. Vjetar je lomio krupne grane i kratko zaustavio sav promet na cestama, potvrdila je Hini dojave građana županica Karlovačke županije Martina Furdek Hajdin. Opširnije pročitajte OVDJE


17:48 Gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet odlaze sada na teren zbog posljedica nevremena koje je pogodilo Zagreb, a najprije do sjedišta Javne vatrogasne postrojbe Zagreb, priopćeno je oz Grada Zagreba.


17:43 Jak vjetar nosio je limene krovove u zagrebačkom naselju Voltino, lomio je granje i rušio stabla.

Vjetar je bio toliko jak da je nosio i goleme billboarde na Aveniji Dubrovnik. Goleme reklame su prolazile između automobila u vožnji i samo pukom srećom izbjegnuta je tragedija. Opširnije pročitajte OVDJE


17:35 Veliki fotoizvještaj sa zagrebačkih ulica pogledajte OVDJE


17:29 Oglasilo se ravnateljstvo Civilne zaštite MUP-a RH.

– Grad Zagreb i Zagrebačku županiju oko 16:00 sati zahvatilo je nevrijeme praćeno jakim vjetrom i kišom. ŽC112 Zagreb otežano komunicira sa žurnim i komunalnim službama zbog velikog broja poziva u kratkom vremenu (preko 700 poziva u 45 min). Molimo građane za strpljenje!, objavili su na Twitteru.


17:11 Zbog jakog nevremena koje je pogodilo Zagreb u srijedu poslijepodne sve linije gradskih hitnih službi trenutno su zauzete ogromnim brojem poziva, izvijestio je gradonačelnik Tomislav Tomašević te apelirao na građane da ih zovu samo u slučaju opasnosti za život i krajnje nužde.

“Zbog nevremena su sve linije različitih gradskih hitnih službi, od vatrogasaca do hitne pomoći, trenutno zauzete ogromnim brojem poziva. Molimo Zagrepčane da u ovom trenutku zovu samo u slučaju opasnosti za život i krajnje nužde, dok se situacija ne stabilizira”, napisao je Tomašević na Twitteru.

Jako nevrijeme praćeno kišom i olujnim vjetrom zahvatilo je oko 16 sati Zagreb, a na zapadu grada uočeno je kako su letjeli limeni krovovi i padala stabla.


17:08 Posebno dramatičan video snimio je čitatelj Jutarnjeg Marko Horvat koji je zabilježio trenutak rušenja krova na automobile u ulici Gustava Krkleca u Španskom.

Možete ga pogledati OVDJE


16:56 Kako javljaju naši repoteri, u centru grada je totalni kaos. Ulice su pod vodom, semafori ne rade, tramvaji stoje, a ljudi sami pokušavaju micati srušena stabla.


16:43 Nakon strašnog nevremena koje je poharalo Zagreb, sve službe su na terenu, vatrogasci, policija i hitna pomoć.

Još uvijek nema službenih podataka o šteti i ozlijeđenima, ali neslužbeno doznajemo da je pala dizalica u Ulici Baruna Filipovića i da službe pokušavaju izvaditi čovjeka iz nje. Zasad se ne zna u kakvom je stanju.

Fotografije posljedica nevremena pogledajte OVDJE


16:30 Pogledajte nove snimke strašnog nevremena.


16:19 Čitatelji nam javljaju da su zapeli u tramvajima u kojima je nestalo struje. – U jednom trenutku mislio sam da će se prevrnuti, javio nam je čitatelj koji se nalazi na križanju Selske i Ozaljske ulice. Iz tramvaja je vidio i kako vjetar nosi krovove.

image

Srušeni krovovi na Selskoj

Snimio čitatelj/

I iz ostalih dijelova grada stižu dramatični prizori posljedice velike oluje koja je pogodila grad.

image

Olujni vjetar iščupao je grane u zagrebačkim Dugavama

Dugave Republika/facebook/Dugave Republika/facebook

image

Olujni vjetar iščupao je grane u zagrebačkim Dugavama

Dugave Republika/facebook/Dugave Republika/facebook

image

Posljedice nevremena u Zagrebu

Snimio čitatelj/

image

Posljedice nevremena u Zagrebu

Snimio čitatelj/


16:07 Reporteri Jutarnjeg snimili su dramatične videe u Zagrebu.

image

Srušena stabla na Vrbanima

Jutarnji list

image

Posljedice nevremena u Španskom

Jutarnji List/


16:06 – Velika oluja stigla je do Zagreba! Crni oblaci nadvili su se nad gradom, jak vjetar nosi čak i krovove, a kante za smeća lete kao peta.

Ništa nije bolje ni u predgrađima, u Zaprešiću i Samoboru je totalni kaos…

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar