NOVO ŽARIŠTE: Bolni udarac za Čovićevu stranku zadan u Busovači

NOVO ŽARIŠTE: Bolni udarac za Čovićevu stranku zadan u Busovači

Čavara izbacio Suzanu Krišto iz Općinskog odbora, odbačena raskrinkava izmišljeni atentat?

Suzana Krišto je u vrijeme navodnog atentata bila desna ruka Marinka  Čavare. Izvori Dnevnog lista tvrde da sada ima novu uzdanicu. Indikativno je da su rasulu HDZ-a BiH u Žepču, Vitezu i Busovači ‘kumovali’ Čovićevi  veterani Zovko, Matić i Čavara.

Obistinile su se crne slutnje. Proključala je i Busovača, dugogodišnja utvrda  HDZ-a BiH.

Tim gradićem već duže kuloari bruje o žestokom sukobu između ‘crnolistaša’ Marinka Čavare, jednog od najbližih suradnika Dragana Čovića i nekadašnje ‘prve dame’ Lašvanske doline, neukrotive Suzane Krišto.

S obzirom da se radi o dojučerašnjim nerazdvojnim partnerima i, po mnogima, dugo godina najutjecajnijim osobama stožerne stranke u tom  dijelu Središnje Bosne, raspad prijateljstva izazvao je ogromno zanimanje javnosti, politički aktera i analitičke struke.

Kako je pukla idila?

Suzana Krišto je bila savjetnica Marinka Čavare dok je bio predsjednik FBiH,  bila je perspektivna liderica stranačke mladeži a Marinko Čavara joj je dao i ovlasti i moć. Ljudi su se više ‘bojali’ Suzane Krišto nego samog Čavare.

Inače, završila je Prehrambeni fakultet, radila u školi a u dva mandata je bila županijska zastupnica. Zbog čega je idila narušena još uvijek se nagađa.

U Busovači se špekulira o zakulisnim rabotama, novcu i utjecaju. Tvrde da je Čavara politički masakrirao Krišto koja sprema bolnu odmazdu.

Naime, u općinskim i županijskim organizacijama odvijaju se izbori za predsjednice zajednice žena HDZ-a BiH. Kako tvrdi izvor Dnevnog lista  Marinko Čavara je već Suzanu Krišto, županijsku saborsku zastupnicu izbacio i iz temeljnog ogranka i općinskog odbora Čovićeve stranke i prijeti joj grubo  završiti karijeru.

Intrigantno je da se Čovićeva perjanica preko noći odriče svoje desne ruke.

No, stvari su već Čavari izmakle kontroli i u ovom sukobu bi mogao izvući  deblji kraj i upasti u duboku političku i životnu provaliju.

Tajne?

Suzana Krišto iznimno dobro zna sve Čavarine ‘tajne’. Šokantno zvuči slutnja da se nekadašnja savjetnica predsjednika FBiH navodno sprema progovoriti  o izmišljenom atentatu na svog bivšeg šefa Marinka Čavaru, te o pomilovanjima koja je Čavara uradio nekim pripadnicima kriminalnog  podzemlja.

Podsjećamo, predsjednik FBiH je u srpnju 2017. godine medijima kazao da je njega pokušan atentat ili pokušaj otmice. Sve se odigralo 5. srpnja na dijelu magistralne ceste Kakanj – Zenica.
Čavara je podnio prijavu nadležnim institucijama zbog sumnjivog događaja koji mu se dogodio “kada je osjetio da mu je život ugrožen”.
Kako se navodi u prijavi, događaj je bio između 17:15 sati i 17:30 sati na dionici Kakanj – Zenica kada se kretao prema Lašvi. Predsjednik FBiH je tada krenuo kući u Busovaču i oslobodio je osobno osiguranje. Njegov vozač je vozio službeni automobil Audi do naplatne kućice u Kaknju kada je Čavara prešao na mjesto vozača jer su se zaustavili kako bi vozač očistio vjetrobransko staklo. Taj događaj nikada nije raspetljan, ali možda Suzana Krišto zna dosta toga što je skrivano od javnosti.

Prljavštine

Lokalni izbori se bliže i dobri poznavatelji prilika u stožernoj stranci u Busovači ne dvoje kako je sukob između Čavare i Krišto težak udarac za  Čovićevu stranku i da će posljedice biti vrlo pogibeljne.

Suzana Krišto bi mogla progovoriti i o svim Čavarinim metodama ‘rješavanja’ svojih protivnika koje je često bestidno koristi. Prljave stvari u  HDZ-u BiH stalno isplivavaju na površinu, čak se na glas priča i o nelegalnom prisluškivanju političkih protivnika i neistomišljenika.

Kako god da završi politička ‘brakorazvodnica’ za očekivati je da Suzana Krišto kao čin odmazde raskrinka sve pikanterije i vratolomije Marinka  Čavare, što će njegovi ‘neprijatelji’ u Busovači euforično proslaviti.

-Busovača je već više od dva desetljeća žrtva karijere Marinka Čavare i njegovih kontinuiranih sukoba, kazao nam je jedan izvor iz Čovićeve stranke.

Marinko Čavara se do sada grubo poigrao s karijerom korektnog Nikole Grubešića, županijskog ministra zdravstva, kojeg cijela lašvanska dolina jako  cijeni.

Nepoželjan je u Kiseljaku gdje ga, zbog nekih smicalica, očima ne mogu gledati stranačke kolege. Nije u dobrim odnosima sa Stjepanom Dujom iz Novog Travnika. Navodno je od njega leđa okrenuo i Radoje Vidović, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH Središnja Bosna.

Ali, trovanje odnosa sa Suzanom Krišto će Čavara najskuplje platiti, dok je to za Dragana Čovića još jedan bolni udarac nakon raspada stranke u Žepču i  Vitezu.

Zanimljivo je da su svim tim neredima ‘kumovali’ Čovićevi veteran Zovko,  Matić i Čavara. To samo po sebi govori o zahrđalosti stranke.

Izvor: J. S./Dnevni list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar