Obavijest Centra za socijalni rad korisnicima dječjeg dodatka

Obavijest Centra za socijalni rad korisnicima dječjeg dodatka

Javna ustanova Centar za socijalni rad Prozor-Rama uputio je obavijest korisnicima dječjeg dodatka.

“Sigurno ste već negdje pročitali da su donesene Izmjene i dopune zakona kojim je reguliran dječji dodatak po federalnim propisima. Do sada nije bilo jasno da li ćete morati podnijeti zahtjev za nastavak prava, međutim, došlo je do izmjena u obrascu zahtjeva koji čini sastavni dio dokumentacije. Zbog toga molimo sve korisnike dječjeg dodatka kojima je vrijeme revizije da dođu u Centar za socijalni rad.

Potrebno je da ovom Centru dostavite:
  • Kućnu listu
  • Uvjerenje o prebivalištu za roditelje i svu djecu obitelji
  • Uvjerenje o državljanstvu za dijete za koje se traži dječji dodatak
  • Kompletno popunjen novi obrazac zahtjeva, koji možete preuzeti u prostorijama Centra
  • Ukoliko želite da se dječji dodatak ubuduće uplaćuje na Vaš račun, a ne na račun
    djeteta, molimo Vas da dostavite i potvrdu o Vašem tekućem računu

Ako ste već dolazili u Centar i dostavili dio dokumentacije, molimo Vas da nam dostavite još one dokumente koje niste ranije dostavili i da popunite novi obrazac zahtjeva.

Nakon podnošenja novog zahtjeva ovaj Centar će zatražiti službenim putem svu ostalu potrebnu dokumentaciju i donijeti rješenja. Nova rješenja o priznavanju prava donijeti će se do 18. godine djeteta i nećete morati više svake godine podnositi zahtjeve. Vaša obveza će i dalje biti da prijavite svaku promjenu koja utječe na ostvarivanje prava (npr. promjena radnog statusa, povećanje plaće, ostvarivanje novčanih prava, promjena broja članova obitelji i slično). Ovaj Centar će svake godine po službenoj dužnosti provjeravati Vaše prihode i utvrđivati da li je došlo do promjena koje niste prijavili.

Iz Centra napominju da prema Izmjenama i dopunama Zakona o materijalnoj podršci obiteljima s djecom FBiH, dijete ne može ostvariti pravo na dječji dodatak, ako netko od članova obitelji ima registriranu samostalnu djelatnost, koja je u posljednjih godinu dana ostvarila prihod.

Također, prema novim propisima djeci s invaliditetom kojoj je priznato pravo na njegu i pomoć te djeci s malignim oboljenjima priznati pravo na dječji dodatak bez obzira na prihode. Pozivamo roditelje te djece da podnesu zahtjev za dječji dodatak”, stoji u obavijesti.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar