Oblačno i nestabilno vrijeme danas u BiH, širom zemlje kiša, pljuskovi i grmljavina

Oblačno i nestabilno vrijeme danas u BiH, širom zemlje kiša, pljuskovi i grmljavina

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi su registrovani na području Krajine, jugozapadu Bosne i zapadu Hercegovine.

Temperature zraka izmjerene u 8:00 sati: Bjelašnica 12; Ivan-sedlo i Sokolac 16; Livno i Srebrenica 17; Bugojno i Drvar 18; Sarajevo i Tuzla 19; Bihać, Široki Brijeg, Zenica i Zvornik 20; Gradačac i Prijedor 21; Banja Luka, Bijeljina i Sanski Most 22; Neum i Trebinje 23 i  Mostar 24 stepena.

Danas u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno i dosta nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Lokalno se očekuje i jače nevrijeme usljed obilnijih pljuskova, grmljavine i jakih udara vjetra. Jače padavine se najizglednije u poslijepodnevnim satima na području Krajine, sjeveru i sjeveroistoku Bosne. Vjetar je većinom slab do umjerene jačine, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Uz grmljavinske oblake će biti jakih udara vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30 stepeni.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana povremeno može padati kiša ili pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka oko 28 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Izvor: federalna.ba/FENA

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar