Oko 40 stupnjeva u Hercegovini, izdano upozorenje za kronične bolesnike i meteoropate

Oko 40 stupnjeva u Hercegovini, izdano upozorenje za kronične bolesnike i meteoropate

Danas će u našoj zemlji biti sunčano i vruće. Dnevna temperatura kretat će se od 32 do 38, na jugu do 40 stupnjeva.

Prijepodne će biti malo ugodnije, stoga je preporučljivo planirane aktivnosti provoditi u ovom periodu. U poslijepodnevnim satima, usljed dodatnog porasta temperatura i sparnog vremena, kronični bolesnici i meteoropate bi trebali izbjegavati duži boravak na otvorenom, te se ne izlagati suncu i jačim fizičkim naporima. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, izraženije u drugom dijelu dana. Preporučuje se laganija odjeća.

U petak će u Bosni prijepodne biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a poslijepodne uglavnom sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslijepodne ponegdje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina, a tijekom noći u većem dijelu Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 18 do 24, na jugu do 27, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 38 stupnjeva.

U subotu će u Bosni ujutro biti pretežno oblačno vrijeme uz postepeno smanjenje oblačnosti tijekom dana. Lokalni pljuskovi sa grmljavinom se očekuju u jutarnjim satima i dio prijepodneva. U Hercegovini sunčano uz umjeren razvoj oblačnosti poslijepodne, što može uvjetovati slab lokalni pljusak. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 25 do 31, na jugu do 35 stupnjeva.

U nedjelju će prevladavati sunčano vrieme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab u Hercegovini jugozapadni, a u Bosni sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 27 do 23, na jugu do 37 stupnjeva.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar