Otkrivena plantaža marihuane, oduzeto 1152 zasada stabljike, laboratorij

Otkrivena plantaža marihuane, oduzeto 1152 zasada stabljike, laboratorij

Policijski službenici državne agencije za istrage i zaštitu u subotu su na području Mokrog, općina Pale otkrili plantažu opojne droge marihuana. Plantaža marihuane je bila skrivena u prostorijama nekadašnje pilane u Mokrom.

Otkriveno je i privremeno oduzeto preko 1152 zasada stabljike koje izgledom asociraju na stabljike opojne droge marihuana, kao i oprema za uzgoj opojne droge, velika količina rasada sjemenki marihuane koja je uzgajana u posebnoj improviziranoj laboratoriji, 13 kilograma biljne zeljaste materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, koja je bila spremna za prodaju, priopćeno je iz SIPA-e.

Realizirani su pretresi na dvije lokacije i dvije osobe su lišene slobode, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama” propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Osobe lišene slobode će nakon kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenih biti predana u dalju nadležnost postupajućeg tužitelja. Navedene aktivnosti su provedene po usmenom nalogu Okružnog suda u Istočnom Sarajevu, pod nadzorom Okružnog javnog tužiteljstva u Istočnom Sarajevu i u suradnji s policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Foto: Ilustracija

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar