Poduzetnik iz Konjica osuđen na godinu dana zatvora, dionice kupovao za 5, a prodavao za 77 KM

Poduzetnik iz Konjica osuđen na godinu dana zatvora, dionice kupovao za 5, a prodavao za 77 KM

Županijski sud Sarajevo osudio je gospodarstvenika Izeta Čorbu na godinu dana zatvora, uz oduzimanje devet milijuna KM, zbog kaznenog djela povlaštene informacije iz Zakona o tržištu vrijednosnih papira FBiH.

Naime, nakon održanog pretresa po ukidanju oslobađajuće prvostupanjske presude, Županijski sud u Sarajevu proglasio je krivim Izeta Čorbo zbog kazneno djela povlaštene informacije iz Zakona o tržištu vrijednosnih papira FBiH, prenosi Klix.

Čorbo je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od jedne godine

Istovremeno mu je oduzeta imovinska korist u iznosu od devet milijuna KM. Optuženi se tereti da je od kolovoza 2011. do lipnja 2014. godine u svojstvu izvršnog direktora i većinskog vlasnika dionica tvrtke RFK “Valjčići” Konjic, iskoristio povlaštene informacije iz dva pisma namjere tvrtke NN International BV iz Nizozemske, koja je iskazala interes za kupovinu emitiranog dioničkog kapitala u RFK Valjčići.

Tako je optuženi u navedenom razdoblju kupovao dionice po cijeni od 5 KM a potom ih istoj tvrtki kao većinski vlasnik dionica prodao po cijeni od 77 KM.

Na ovaj način stekao je protupravnu imovinsku korist u iznosu od 9.440.352 KM. Na navedenu presudu postoji pravo žalbe.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing