POLICIJSKO IZVJEŠĆE: Pojačane kontrole prometa, legitimirano deset osoba, oštećeno vozilo, izazvani požari…

POLICIJSKO IZVJEŠĆE: Pojačane kontrole prometa, legitimirano deset osoba, oštećeno vozilo, izazvani požari…

Policijsko izvješće Policijske uprave Konjic za protekli tjedan: 

Izdvojeni događaji:

29. srpnja 2024.

J. T. (1965) putem telefona prijavio da je u mjestu Lug, općina Prozor-Rama, na parceli zvanoj Donja njiva, zapaljena suha pokošena trava prilikom koje je na istoj njivi izgorjeo oko 20 stabala šljive, a nakon čega se požar proširio prema mješovitoj šumi (hrast, grab, raslinje) uz rub navedene parcele.

1. kolovoza 2024.

D. N. prijavio da je A. L. iz Orašca zapalio sijeno na svojoj parceli u mjestu Proslap. Tom prilikom se vatra proširila te su mu izgorjele dvije štale i dio stare kuće u kojoj nitko ne stanuje.

2. kolovoza 2024.

Patrola policije prijavila da je u mjestu Družinovići izbio požar, koji je izazvao A. Š. (1948) iz Prozora paleći sijeno na parceli “Selišće” gdje se vatra proširila prema selu Družinovići. Na lice mjesta izašli pripadnici DVD-a koji su ugasili požar.

Prilikom provođenja pojačane kontrole prometa, u mjestu Izlaz, Varvara, općina Prozor-Rama u 21,00 sat, pored parkiranog putničkog motornog vozila Mercedes, zatečene su tri osobe B. B. (1986), M. P. (1991) i E. J. (1997), gdje je prilikom legitimiranja osoba i pregleda vozila kod E. J. pronađeno:

– crna torba,
– metalna kutija crvene boje u kojoj se nalazi veći smotuljak nepoznate materije koja je omotana u PVC foliju, navedena materija koja asocira na opojnu drogu kokain, kao i komadići PVC folije,
– PVC kutijica (kinder jaje) u kojoj se nalazi PVC smotuljak prozirne boje sa sadržajem bijele nepoznate materije koja asocira na opojnu drogu – kokain, kao i komadići PVC folije,

– PVC prozirna vrećica u kojoj se nalazi neutvrđena količina zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu – kanabis,
– digitalna vaga za precizno vaganje, na kojoj se nalaze tragovi bijele nepoznate materije i ista je umotana u PVC foliju,
– crni novčanik na preklop s određenom količinom novca,
– mobilni telefon iPhone 12 sa SIM karticom.

Zbog postojanja osnove sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 238. st. 1 “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” Kaznenog zakona FBiH, E. J. je lišen slobode i doveden u službene prostorije Policijske postaje Prozor-Rama, gdje je istome izdana potvrda o privremeno oduzetim predmetima, isti je zadržan u službenim prostorijama Policijske uprave Konjic radi poduzimanja daljnje kriminalističke obrade.

Prilikom provođenja pojačane kontrole prometa, u mjestu Podborsko raskrižje, općina Prozor-Rama, u 22,30 sati, izvršena je kontrola putničkog motornog vozila Renault Kango, kojim je upravljao J. P. (1998) iz Mostara, gdje je prilikom legitimiranja osobe i pregleda vozila kog istoga pronađeno:

– kutija “Marlbora” s cigaretama u kojoj se nalazilo u PVC foliji neutvrđena količina bijele praškaste tvari koja asocira na opojnu drogu kokain
– kutija “Marlbora” bez cigareta u kojoj se nalazi manje pakiranje zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu – kanabis i jedan do pola ispušen “joint” s zeljastom tvari koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu – kanabis

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo iz čl. 239. st. 3. “Posjedovanje i omogućavanje uživanje opojnih droga” Kaznenog zakona FBiH, J. P. je lišen slobode i doveden u službene prostorije Policijske postaje Prozor-Rama, gdje je istome izdana potvrda o privremeno oduzetim predmetima.

3. kolovoza 2024.

I. J. (1974) iz Prozora putem telefona prijavio da je u Ulici Stjepana Radića, općina Prozor-Rama, ispred obiteljske kuće, došlo do oštećenja putničkog motornog vozila marke Ford Sport Edge vlasništvo R. J. (1977) koje se nalazilo u Ulici Stjepana Radića ispred obiteljske kuće, od strane N. N. osobe.

Ostali događaji:

2. kolovoza 2024.

Sukladno planu OKP-e PU-e Konjic, na području općine Prozor-Rama provedena je Akcija pojačane kontrole prometa u kojoj su sudjelovali službenici Odjela kriminalističke policije PU Konjic, Policijska postaja Prozor-Rama, Policijska postaja Jablanica, Policijska postaja Konjic, Policijske postaje za sigurnost prometa Konjic uz potporu tima Jedinice za operativnu podršku MUP-a HNŽ-a i tim JOP-a sa službenim psom tragačem. Prilikom provođenja Akcije pojačane kontrole prometa kontrolirano je i pregledano 137 vozila i vozača, kao i osoba koje su se nalazile u vozilima.

Tom prilikom je legitimirano 10 osoba

Tijekom provođenja akcije utvrđeno je i sankcionirano 74 prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama sigurnosti prometa na cestama u BIH, za koju su izrečeni prekršajni nalozi i to:

– upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola 14 prekršaja,
– 14 vozača isključeno iz prometa,
– lišena slobode i zadržana 2 vozača (preko 1,50‰ alkohola u organizmu),
– neregistrirana vozila 1 prekršaj,
– isključeno 1 vozilo iz prometa,
– upravljanje vozilom bez položenog vozačkog ispita 2 prekršaja,
– isključena 2 vozača iz prometa,
– nekorištenje sigurnosnog pojasa 38 prekršaja,
– neposjedovanje naljepnice/potvrde o registraciji 1 prekršaj,
– neposjedovanje opreme vozila 6 prekršaja,
– nenošenje vozačke dozvole 5 prekršaja,
– korištenje svjetala za maglu 1 prekršaj,
– neposjedovanje oznake vozača početnika 2 prekršaja,
– nepropisno parkiranje 2 prekršaja.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar