Potopljena Hrvatska ostala bez polufinala

Potopljena Hrvatska ostala bez polufinala

Hrvatska je izgubila od Islanda (30:34) i tako izgubila i posljednju šansu za polufinale. Nakon poraza od Mađarske situacija je postala ozbiljna, a čim je situacija ozbiljna bolesnih i ozlijeđenih nema. Duvnjak je izašao iz kreveta, u njemu su privremeno bili nakon Mađarske MarašMamićKaračić Srna. S druge strane Islanđani su bili bez jako važnih igrača, dvojca iz Magdeburga – srednjaka Smarassona i ljevaka Magnussona. Pomirili su se da do polufinala ne mogu, ali borba za mjesto koje vodi u OI kvalifikacije im je ostala kao prioritet,-pišu Sportske.jutarnji.hr

Počela je klasična formacija, ali ne u 6-0, nego u 5-1 obrani koja se spuštala u 6-0 obranu. Srna naprijed, Duvnjak u igri od početka, u obrani, umjesto njega u napadu Cindrić. Nismo dobro izgledali obrambeno. Islanđani su prelako pronalazili puteve do našeg gola. Nije bilo pravo kontakta, sve su se dizale ruke u blok, tu “nije bilo kruha”. A kada nema kontakta tu su Palmarsson Gisli Kristjansson pravi majstori, u prolazu u šutu, posebno Palmarsson… Dobro je počeo Mandić, još bolje je nastavio Kuzmanović i oni su bili naša jedina svijetla obrambena točka u prvom poluvremenu.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Nije dobru obranu igrao ni Island na sreću, pa je naša vanjska linija dosta lako zabijala, priključio im se s tri gola i Cindrić i s njim je to izgledalo znatno lakše. Falio je učinak Lučina koji je jednom pogodio Gustafssona, jednom vratnicu. Pokušali smo biti brzi, ali nam loša obrana nije dala da to pretvorimo u stil, pa smo oscilirali od prilike do prilike.

Island je u 10. minuti nakon VAR odluke portugalskih sudaca ostao bez važnog obrambenog igrača Gislassona (udario u glavu Srnu), malo nakon toga je ostao i bez Gislija Kristjanssona koji je krivo stao pri doskoku i morao je van po hitnom postupku, a i on je iz Magdeburga koji nije bio sretan zbog toga. Imali smo malo prije toga +4 (8:4), imali smo igrača više, ali naš napad opet nije koristio višak, na drugoj strani smo primali golove, pa je Island okrenuo rezultat. Doista, moramo hitno to početi trenirati, jer nam radi ogroman problem.

Prvi puta su nas Islanđani ulovili na 11:11, opasno su poveli 13:15 u 24. minuti, ali nakon toga Hrvatska je napravila 5:0 i vratila utakmicu u stari ritam. Šteta da smo na +3 na kraju prvog dijela primili gol iz penala, jer je Orn Kristjansson uletio između Cindrića i Duvnjaka umjesto da mu zatvorimo prostor prema golu Kuzmanovića. I baš u tom primjeru vidjela se dekoncentracija koja nam se ponavlja već nekoliko utakmica. Richardsson je zabio penal i mi smo na poluvrijeme otišli sa 18:16, što je bilo dobro s obzirom na izvedbu koja je obrambeno bilo ponovo vrlo loša.

image

ANTE CIZMIC Cropix

Odmah su nas u staru drugog dijela ulovili Islanđani, dva promašena zicera Klarice Načinovića olakšali su im posao. Teško dolazimo do prednosti, dok je olako prosipamo što je jako teško “nositi” cijelu utakmicu. Utakmica se odmah svela na pitanje tko će manje lopti izgubiti ili baciti u bunar.

Palmarsson se raspucao kraj naše obrane koja nije bila u stanju napraviti normalan prekršaj, pa je nakon naših +2 ubrzo Island došao na +2 i Perkovac je morao tražiti timeout. Natjecanje u greškama je trajalo, utakmica se vrtjela oko egala. Trebala nam je neka dobra obrana, uz Kuzmanovića koji je na sreću bio raspoložen za branjenje zicera. Srećom, islandski izbornik je zaboravio Palmarssona na klupi, dok smo mi ustrajno radili kriva dodavanja na crtu i Island nam je počeo zabijati lake golove.

Vrijeme je curilo, naše greške su rasle, islandska prednost također. Kada je Elisson zabio prvi puta za tri razlike (25:28), sve se činilo gotovo. Jednostavno, kontra na naše prodane lopte u napadu. I opet je Perkovac pokušao timeoutom, ali malo je tko vjerovao da je tu išta moguće napraviti.

Nije bilo moguće ništa, raspali smo se. Gustafsson nas je dotukao obranama, Elisson kontrama, mi smo počastili s još dva isključenja da Islanđanima bude lakše do kraja. Baš loše.

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar