Pripremite kišobrane, Hercegovinu očekuje rashlađenje!

Pripremite kišobrane, Hercegovinu očekuje rashlađenje!

Hercegovinu očekuje početak sedmice pod kišnim oblacima, uz blago osvježenje koje će trajati do utorka. Iako će kiša donijeti privremeno olakšanje od vrućine, ljetne temperature se vraćaju već od srijede, pa se pripremite za nastavak toplih dana.

Evo što očekivati u pojedinim mjestima:

Mostar: Kiša će početi u nedjelju navečer, a u ponedjeljak će donijeti osvježenje s minimalnom temperaturom od 20°C i maksimalnom od 24°C. Očekuje se jaka kiša tokom cijelog dana.

Čapljina i Počitelj: U nedjelju navečer stiže kiša, a ponedjeljak donosi osvježenje s temperaturama između 21°C i 27°C. U ponedjeljak se očekuje jaka kiša, dok će u utorak kiša oslabiti.

Jablanica: Kiša dolazi u ponedjeljak uz osvježenje. Temperature će biti između 21°C i 26°C, uz umjerene padavine.

Prozor-Rama: Oblaci će dominirati u subotu i nedjelju, dok će kiša početi u ponedjeljak i trajat će do utorka navečer. Temperature će se kretati između 20°C i 24°C.

Konjic: Slaba kiša moguća već u subotu, dok će ponedjeljak donijeti jaku kišu i blago osvježenje s temperaturama između 20°C i 26°C. Kiša će nastaviti padati s manjim intenzitetom tokom cijele sedmice.

Čitluk: Slaba i povremena kiša padat će od nedjelje do srijede, uz prosječne temperature od 20°C do 28°C.

Trebinje: Kiša će početi u ponedjeljak, donoseći osvježenje s temperaturama između 19°C i 27°C. Padavine će biti umjerene.

Stolac: Kiša i osvježenje stižu u ponedjeljak, a kišno vrijeme nastavlja se i u utorak. Temperature će se kretati između 21°C i 28°C.

Široki Brijeg: Povremena slaba kiša očekuje se u nedjelju, a u ponedjeljak nešto jače padavine. U utorak ponovno slaba kiša. Temperature će se kretati od 20°C do 27°C.

Posušje: Slaba kiša padat će u nedjelju, a u ponedjeljak se očekuje umjerenija kiša. U utorak slabije padavine.

Grude: Kiša će padati u nedjelju i ponedjeljak, dok će u utorak biti pretežno oblačno. Temperature će biti između 20°C i 26°C.

Ljubuški: Kiša će padati u nedjelju, a ponedjeljak donosi osvježenje uz nastavak padavina. Temperature će se kretati između 20°C i 27°C.

Neum: U Neumu će povremena kiša padati u nedjelju, dok će ponedjeljak donijeti blago osvježenje i nastavak padavina. Temperature će biti između 20°C i 25°C. Savjet za putnike: S obzirom na kišu, razmislite o promjeni planova za plažu.

Ljubinje: Slaba kiša očekuje se u nedjelju, dok će ponedjeljak donijeti blago osvježenje s umjerenim padavinama. Temperature će biti između 17°C i 24°C.

Nevesinje: Oblačno s povremenom kišom u subotu i nedjelju, a u ponedjeljak stiže jača kiša s temperaturama između 15°C i 24°C.

Bileća: U nedjelju pretežno oblačno sa povremenom kišom, dokće ponedjeljak i utorak donijeti nastavak padavina. Temperature do 24°C.

Gacko: Oblačno vrijeme i slaba povremena kiša od nedjelje do utorka. Temperature će biti između 16°C i 24°C.

https://novovrijeme.com/

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar