• Proslava blagdana svetog Ilije u župi Drežnica
  • Proslava blagdana svetog Ilije u župi Drežnica
  • Proslava blagdana svetog Ilije u župi Drežnica
  • Proslava blagdana svetog Ilije u župi Drežnica

Proslava blagdana svetog Ilije u župi Drežnica

Župna zajednica u Drežnici je na spomendan sv. Ilije Proroka svečano proslavila svoga nebeskoga suzaštitnika proroka Iliju. Okupio se veliki broj hodočasnika i odseljenih župljana ove drevne župe, osnovane 1870. godine.
Sveto misno slavlje je predslavio župni upravitelj don Drago Ćurković, u suslavlju don Rajka Markovića, župnika susjedne bjelopoljske župe. Slavlju je nazočio i bogoslov Tomislav Čarapina, koji je podrijetlom iz župe Drežnica, mjesto Vrdi.
U prigodnoj homiliji, don Drago je nadahnuto govorio o proroku  Iliju, koji je u teško vrijeme bezboštva i idolopoklonstva neustrašivo branio i svjedočio vjeru u pravoga Boga, Gospodina nad Vojskama.
“Prorok Ilija, dosljedan Božjemu pozivu i poslanju nam je veliki zagovornik i poticaj i danas i u svim vremenima da gorljivo živimo svoje kršćansko poslanje i poziv, braneći i štiteći kršćansku vjeru kroz autentično kršćansko življenje”, naglasio je don Drago.
PROPOVIJED
Na završetku misnoga slavlja, domaćin don Drago se zahvalio okupljenom vjerničkom puku na dolasku  na proslavu te ih potaknuo da gorljivo poput proroka Ilije prianjaju uz Gospodina i po njegovu uzoru i zagovoru čuvaju  s ljubavlju, ponosno i radosno svoje vjerničke korijene u rodnoj župi Drežnica, koja trenutno broji šezdesetak stalno nastanjenih župljana. Nakon misnoga slavlja, uslijedilo je bratsko druženje uz domjenak, razgovor i pučko veselje.
Podsjećamo, na prošlogodišnjem misnom slavlju biskup Palić je blagoslovio obnovljenu crkvu i novi oltar.
Izvor: Župa Jablanica

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar