Ramska narodna stranka (RNS) uputila priopćenje za javnost u kojem oštro odgovara HDZ-u BiH

Ramska narodna stranka (RNS) uputila priopćenje za javnost u kojem oštro odgovara HDZ-u BiH

Ramska narodna stranka uputila je priopćenje za javnost u kojem se osvrće na javno istupanje HDZ BiH Rama. U svom priopćenju ukazuju na političke instrukcije iz mostarske centrale. 

KUKAVIČLUK RAMSKOG HDZ-a

Ramski HDZ BiH ponovo se oglašava priopćenjima. Jasno, dobili zadaću iz svoje centrale u Mostaru.  Kroz ono što pišu, vidimo da su i dalje obične kukavice koje svoje nesposobnosti podmeću drugima.

I dalje sve rade po nalogu  svojih mostarskih šefova. Najgore od svega je da se  pripremaju odreći se svega onoga za što se Općina Prozor – Rama godinama, uz najveći doprinos načelnika općine i predsjednika Ramske narodne stranke dr. Joze Ivančevića, do sada izborila. Žalosno je da su spremni odreći se novca za koji se općina teškom mukom, preko sudova, čak i Ustavnog suda, izborila. Ali da su spremni otkloniti se od uvažavanja ove općine na svim razinama, odreći se prava na svoje mišljenje, ni o čemu ne  odlučivati, to je teško razumjeti.

Kratkim navodima ćemo potkrijepiti vidljivi kukavičluk ramskog HDZ-a. Spominju smanjenje broja žitelja Rame od 2008 do danas, za  dvije i pol tisuće. Ne spominju smanjenje do 2008., do kada su Ramom upravljali oni iz mostarske središnjice preko ramskih slugu, a to smanjenje je preko četiri tisuće Ramljaka. A pritom bi trebali znati da narod i danas odlazi, jednostavno bježi, iz cijele BiH jer je ta zemlja, koju godinama vodi i HDZ BiH, zadnja po razvijenosti i po uvjetima života u cijeloj Europi.

Spominju da se infrastrukturni projekti  dodjeljuju firmama iz drugih općina, a oni dodjeliše posao izgradnje Policijske stanice u Prozoru firmi iz Mostara. Vjerojatno ih Mostarci nisu ni pitali oko toga. A Općina Prozor – Rama svoje poslove za izgradnju infrastrukture dodjeljuje kroz javne nabavke u kojima mogu sudjelovati svi oni koji su zainteresirani. Sad vidimo da je to trebalo dati nekoj firmi iz Mostara, pa bi HDZovci Rame bili zadovoljni. Navodna HDZ zabrinutost za stanje u nekim firmama je čisto naklapanje.

Spominju  kupovina nekog  objekta po drugi put – znamo dobro da je to zabilježeno samo kod njihove prodaje i kupnje prostorija za Zavod zdravstvenog osiguranja u Prozoru – kupljeno za oko 50.000 KM, a onda preprodano za oko 250.000 KM. Ovo dvaput nekome je dobro koristilo, ramski HDZ ovci bi trebali znati komu.

Osim kukavičluka, oni pokazuju i licemjerje kada spominju Dom zdravlja Rama u Prozoru. Da, istina je da iz županijskog Ministarstva zdravstva i Fonda zdravstvenog osiguranja dolaze primjedbe da u Domu zdravlja radi više liječnika i sestara nego što to neki njihovi normativi pokazuju. A njihovi normativi ne uvažavaju činjenicu da je Dom zdravlja od bolnice u Mostaru udaljen 80 kilometara, a neki dijelovi općine i preko 110 kilometara. Ramska narodna stranka neće nikada tražiti smanjenje broja liječnika ili sestara, čak ni onih koji su članovi HDZ-a BiH, nego ćemo se ponositi ovom zdravstvenom ustanovom i njenim osobljem. Pri tome nam je poznato da Općina Prozor – Rama značajno subvencionira Dom zdravlja. Samo je nejasno je li ramski HDZ ikada tražio mišljenje oko toga zašto bolnica u Mostaru ne uplaćuje svojim djelatnicima nikakve doprinose, iako je to zakonska obveza, zašto ima dug od preko 100 milijuna KM, zbog čega ta bolnica služi samo kao polazna točka za odlazak mladih liječnika i drugog osoblja u Njemačku i Austriju.

Sudeći po priopćenjima, ovaj ramski HDZ nikome se u Mostaru ne smije ni javiti, a kamoli postaviti neko pitanje o nezakonitosti u radu bolnice, o izvođaču radova Policijske stanice, o članu Uprave Elektroprivrede koji bi trebao biti  iz Rame…  Zato je riječ o slušanju tuđih zapovijedi i običnom kukavičluku.

Ured za informiranje RNS

RNS priopćenje

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar

Marketing