Šahovski klub “Rama” upisao nastup u Prvoj ligi za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Šahovski klub “Rama” upisao nastup u Prvoj ligi za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne

Šahovski klub “Rama” sudjelovao je na 29. Ekipnom natjecanju Prve lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne koje se održalo od 18. do 22. kolovoza 2024. godine u hotelu „Zenit“ u Neumu.

Rezultati

ŠK “KISELJAK” Kiseljak 33½2

ŠK “BUSOVAČA” Busovača 23½

ŠK “JAJCE” Jajce 22

ŠK ” ŽEPČE” Žepče 22

ŠK “VITEZ 2013” Vitez 20

ŠK “NOVI TRAVNIK” Novi Travnik 19½

ŠK “RAMA” Prozor-Rama 18

HŠK “TOMISLAV” Tomislavgrad 9½

Nastup su za “Ramu” upisali Milan Draško, Sean Ćorović, Mijo Kuraja, Miško Bešker, Jozo Lončar i Žarko Zelenika, dok su rezervni igrači bili Tihomir Marić i Petar Kuraja.

Osim “Rame”, nastup su upisali i klubovi: “Kiseljak”, “Žepče”, “Jajce”, “Busovača”, “Novi Travnik”, “Tomislav” i “Vitez 2013”. Direktor turnira bio je Miro Marjanović, glavni sudac Blago Vukoja i sudac Stanko Ćurčić iz ŠK “Rama”.

Pobjednik 29. ekipnog natjecanja Prve šahovske lige za seniore Šahovskog saveza Herceg-Bosne je ŠK „KISELJAK“ iz Kiseljaka i osigurao je nastup u Premijer ligi Bosne i Hercegovine za 2025. godinu.

Prva liga Šahovskog saveza Herceg-Bosne za seniore igrala se na šest ploča. U osnovnom sastavu moguće je prijaviti četiri rezerve. U ekipi mogu nastupiti dva stranca. Igralo se po Bergerovom sustavu, sedam kola uz FIDE tempo igre (90 minuta za cijelu partiju uz bonifikaciju 30 sekundi po potezu počevši od prvog).

Pojedinačni rezultati su obračunati i prijavljeni za rejting listu Svjetske šahovske federacije (FIDE) i za lokalnu listu Šahovskog saveza Herceg-Bosne.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar