• SARAJEVO: Ivančević na radnom sastanku s ministrom Dizdarom
  • SARAJEVO: Ivančević na radnom sastanku s ministrom Dizdarom

SARAJEVO: Ivančević na radnom sastanku s ministrom Dizdarom

Načelnik općine Prozor-Rama, dr. Jozo Ivančević, sastao se u Sarajevu s federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Nerinom Dizdarom, a tema razgovora bili su infrastrukturni projekti važni za povratnike u općinama Prozor-Rama i Konjic. 

Ministarstvo će u tekućoj godini, u suradnji s Općinom, realizirati nekoliko značajnih projekata koji uključuju poboljšanje infrastrukture. Fokus je na obnovi i unapređenju putova, sportskih, kulturnih i drugih osnovnih infrastrukturnih objekata, kao i podrška ekonomskim aktivnostima.

Inicijative su usmjerene na podizanje kvaliteta života povratničke zajednice kroz izgradnju društvenih i stambenih objekata. Ovi projekti imaju za cilj poboljšanje životnih uvjeta povratnika i poticanje održivog razvoja zajednice.

Načelnik Ivančević za Ramski Vjesnik je potvrdio kako je zadovoljan sastankom, onim o čemu se razgovaralo. Prije svega, Ivančević ističe kako se nada što skorijem početku radova ne elektrifikaciji i ostaloj infrastrukturi kada su u pitanju sami istok općine Prozor-Rama i dio sela u općini Konjic, kao što su Pajići, Gornja i Donja Vratna Gora, Rolje, Antunivići, Raiči i dr.

Prozor-Rama i Konjic dogovorili pomoć u infrastrukturi u naseljima koja spajaju Ramu i Konjic

Podsjećamo upravo je o ovoj tematici načelnik imao konstruktivne radne sastanke sa žiteljima spomenutih naselja.

 

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar