Sičaja bi protiv Nascimenta na FNC 20 mogao “ukrasti show”

Sičaja bi protiv Nascimenta na FNC 20 mogao “ukrasti show”

Meč između Tomislava “Gegana” Sičaje i Joelsona Nascimenta jedan je od mečeva koji ne spadaju među one najzvučnije kada je u pitanju FNC 20 event, ali radi se o meču koji bi mogao “ukrasti show”, piše Fight Site

Tomislav Sičaja borac je koji oduševljava svojim nastupima u FNC-u još od debija koji je odradio u trećem mjesecu 2023. godine. Talentirani FNC-ov velteraš prekidom u drugoj rundi porazio je Rolanda Szolnoki, a u relativno kratkom vremenskom periodu “Gegan” je nanizao još tri pobjede. Posebno impresivan bio je u prošlom nastupu kada je trebao samo 30 sekundi za poraziti Iona Petrova.

Kad je u pitanju Joelson Nascimento, radi se o još jednom borcu kojeg FNC-ova publika dobro poznaje. Na istom eventu na kojem je Sičaja odradio profesionalni MMA debi (FNC 10), Nascimento je prvi puta nastupio unutar FNC-a. Brazilac se tada borio protiv Miloša Janičića, ali borbu je izgubio nokautom nakon samo 89 sekundi. “Gegan” je taj meč uživo gledao.

“Janičić je klasa puno iznad njega. Lako je završio taj meč i nismo puno mogli vidjeti. Brzo je sve završilo.”, rekao je Sičaja u intervjuu za FNC-ov YouTube kanal.

“Nema se što misliti, dolazim pobijediti”

Tri i pol mjeseca nakon toga, Nascimento je nastupio u Turskoj SFS organizaciji i osvojio je pojas u super velter kategoriji (-79,4 kg). Nakon osvajanja pojasa uslijedila je pauza sve do pretkraj trećeg mjeseca ove godine. Nascimento je tada dobio novu priliku za nastup u FNC-u, ali ovaj put u boksu bez rukavica. Nakon vrlo zahtjevnog protivnika u debiju za FNC, Nascimenta “matchmaker” nisu “pomazili” ni u drugom nastupu. Uroš Jurišić našao se na suprotno strani kaveza, a Slovenac i Brazilac ponudili su meč za pamćenje. Gledali smo sjajnih pet rundi po tri minute, a na koncu je slavio Jurišić jednoglasnom odlukom sudaca. Tomislav Sičaja imao je samo riječi hvale za taj meč i srčanost koju je Nascimento pokazao te večeri u Ljubljani.

“Brutalan meč, jedan od boljih ‘bare knuckle‘ mečeva koji će se dogoditi ovdje. Gledao sam to uživo, frcali su zubi i krv, stvarno je bilo brutalno. Pokazao je izdržljivost i muda, svaka mu čast! Vidio sam ga nakon meča, sav je bio pokidan. Zubi su mu bili izbijeni, veliku je štetu pretrpio, ali svejedno je ostao na nogama. Svaka čast momku.”, poručio je Sičaja, a na upit o ishodu svog meča s Nascimentom, Sičaja je bio kratak:

“Nema se što misliti. Doći, pobijedit, dat sve od sebe za pobjedu i idemo dalje, bit ću na 5-0, a nakon toga idemo po 6-0.”

Na početku teksta naveli smo kako FNC 20 nudi mečeve koji su na papiru znatno zvučniji od obračuna Sičaje i Nascimenta. Miran Fabjan i Aleksandar Ilić predvodit će priredbu, a čekaju nas i dva meča za pojas. Matej Batinić branit će titulu prvaka u poluteškoj kategoriji, a protivnik će mu biti bivši UFC-ov borac Krzysztof Jotko. Đani Barbir također će braniti pojas, ali onaj u srednjoj kategoriji. Njega čeka obračun s Tomislavom Spahovićem. Sičaja je istaknuo mečeve kojima se veseli i pohvalio je “matchmaking” FNC organizacije.

“Normalno ‘Rocky‘ i Ilić, ali i ‘Panchi‘ vs. Želva također me zanima. Ma zapravo koji god nabrojim meč, svaki me zanima. Tomo protiv Đanija, ‘Vojče‘ protiv Frana Luke, burazov meč. Ne znam koji bih preskočio. Mislim da UFC ne može sastaviti ljudima na Balkanu zanimljiviji ‘card‘ od ovog. Možda još fali Ante Delija ili Darko Stošić da to bude najveći mogući ‘hype‘ i to je to.”

Jedan dio svojih priprema za ovaj meč Sičaja je odradio i u Vitezu. Tamo su trenutno stacionirani Roberto Soldić i Aleksandar Rakić zajedno s ekipom koju su okupili. Obojica se pripremaju za nadolazeće mečeve, a prvi na redu je Aleksandar Rakić kojeg za devet dana čeka nastup na UFC 308 eventu. Sičaja je nekoliko puta odlazio u Vitez kako bi trenirao s borcima svjetske klase, ali ističe kako je teško riječima dočarati atmosferu i okruženje u kojem se tamo našao.

“Tri puta sam išao dolje. Od Soldića sam pokušavao pokupit koliko god sam mogao. Tamo je bio Jure Jurić s kojim sam najviše sparirao i s Franom Brnadom. Tu je Aleksandar Rakić, sprema se, došao je i Martin Batur, zatim Agron Smakići. Stvarno brutalna ekipa, neopisivo i ne mogu ja to ovako ni opisati kakva je to atmosfera i kakvi su to borci.”

Gegan je podijelio jednu jako lijepu vijest

Jedan od Sičajinih prijatelja unutar FNC rostera svakako je i Selver Mahmić. Talentirani borac iz Maglaja miljenik je FNC-ove publike, ali u kavezu ga nismo gledali od sedmog mjeseca 2023. godine. Selver se posljednjih godinu dana bori s teškom obiteljskom situacijom. Njegov maleni sinčić Omar imao je tumor i morao je na skupa liječenja u Turskoj. Financijska pomoć srećom je brzo prikupljena, a Tomislav Sičaja otkrio nam je kakvo je trenutno stanje s malenim Omarom i sa Selverovim povratkom u kavez.

“Mislim da bi se on (Selver) trebao ubrzo vratiti. Mali Omar se oporavio, rak mu je nestao. Na zadnja dva, tri magneta bio je čist i rak se više ne vraća, hvala Bogu. Sada ide na preventivne kemoterapije još godinu dana. Nadamo se da će to sve biti dobro i vjerujem da se Selver već sljedeće godine vraća u kavez. To jedva čekam!”

Jaku lijepu vijest zapravo je podijelio Gegan i uistinu nam je drago da je liječenje malenog Omara prošlo uspješno. Također se radujemo i povratku Selvera Mahmića, ne sumnjamo da će imati velik motiv da se u što boljem svjetlu prikaže publici nakon svega što prolazi tijekom posljednjih godinu dana.

Kompletan intervju Tomislava Sičaje za FNC-ov YouTube kanal pogledajte u nastavku:

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar