Španjolska deklasirala Gruziju i zakazala klasik s Njemačkom u četvrtfinalu Eura

Španjolska deklasirala Gruziju i zakazala klasik s Njemačkom u četvrtfinalu Eura

Nogometna reprezentacija Španjolske je pobjedom protiv Gruzije rezultatom 4:1 osigurala plasman u četvrtfinale Eura u Njemačkoj.

Španjolska je od starta krenula silovito te su se redala uzbuđenja ispred gola Gruzije koja je ipak stigla prva do vodstva. Nakon ubacivanja Kakabadzea s desne strane, Le Normand je zatresao svoju mrežu i doveo Gruziju u vodstvo.

Poslije toga su krenuli siloviti napadi Španjolske koja je prijetila preko Fabiana Ruiza, Cucurelle i Nica Williamsa da bi u 39. minuti susreta konačno došli do zasluženog izjednačenja rezultata. Nogometaš Manchester Cityja Rodri je preciznim udarcem sa dvadesetak metara pogodio mrežu gruzijskog golmana i donio izjednačenje Crvenoj furiji.

Gol se provjeravao u VAR sobi jer je Alvaro Morata bio u nedozvoljenoj poziciji i smetao Mamardashviliju, no pogodak je priznat pa se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.

U nastavku je prva zaprijetila Gruzija i to na nesvakidašnji način. Kvaratskhelia je pokušao s centra ugroziti Unai Simona, ali je njegov pokušaj otišao pored gola. U 51. minuti je pokušao Yamal iz slobodnjaka, ali je golman Gruzije obranio njegov udarac da bi u nastavku akcije mladi nogometaš Barcelone uposlio Fabiana Ruiza koji je pogodio glavom i donio vodstvo Španiji.

Probali su potom Yamal, Morata i Ruiz pa i Tsitaishvili na drugoj strani, ali golova nije bilo do 74. minute susreta kada je Španija postigla treći gol i to zahvaljujući jednom gruzijskom igraču, no gol je poništen jer je Yamal bio u nedozvoljenoj poziciji. Ipak, već u sljedećem napadu Španija je postigla treći gol.

Fabian Ruiz je uposlio Williamsa koji se sjajnim driblingom oslobodio jednog gruzijskog igrača i majstorski pogodio mrežu golmana Gruzije. Do kraja je Španija postigla još jedan gol, a ovaj put se u listu strijelaca upisao i Dani Olmo te tako potvrdio pobjedu Crvene furije i plasman u četvrtfinale.

Tamo ih čeka selekcija Njemačke koja je pobijedila reprezentaciju Danske rezultatom 2:0.

Rezultat i strijelci:

Španjolska – Gruzija 4:1 (Rodri 39′, Ruiz 51′, Williams 75′, Olmo 83′ / Le Normand (ag) 18′)

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar