Specijalci na ulicama, okružili bivši dom navodnog vođe Srba, zaplijenili mu Mercedese

Specijalci na ulicama, okružili bivši dom navodnog vođe Srba, zaplijenili mu Mercedese

Kosovska policija u petak ujutro započela je svoju operaciju u Mitrovici, Zvečanu i Zubinom Potoku.

Kako piše portal Radio Kontakt Plus, policija se u Kosovskoj Mitrovici s najmanje pet oklopnih vozila i dugim cijevima pozicionirala ispred stambenog objekta u kojem je živio potpredsjednik Srpske liste Milan Radoičić, a u kojem se nalazi i restoran Grey. Istoimeni hotel s identičnim logom, koji se dovodio u vezu sa Zvonkom Veselinovićem, postoji i na Kopaoniku, no prema javno dostupnim podacima, vlasnica restorana u Kosovskoj Mitrovici je Ema Radoičić.

Kosovski specijalci iz restorana su odnijeli dvije papirnate vrećice, a iz dvorišta dva luksuzna Mercedesa, objavio je N1. Dotična ulica, koja inače vodi prema dječjem vrtiću i osnovnoj školi, bila je blokirana za promet, ali ne i za pješake, a na njezinu ulazu stajala su dva specijalca.

Pretres je izveden i u kotlovnici te praonici rublja u mitrovičkom Kliničkom bolničkom centru. Ravnatelj KBC-a, Zlatan Elek, rekao je kako su kosovske antiterorističke jedinice i specijalne jedinice ROSU s dugim cijevima, uz prisustvo policajaca Euleksa, u ranim jutarnjim satima izvršile upad u tu zdravstvenu ustanovu i da su po završetku pretresa dostavili izvještaj na albanskom jeziku u kome se navodi da nisu pronašli – ništa, prenosi Kosovo Online.

Elek tvrdi kako su pri nasilnom upadu razbijena vrata kotlovnice i praonice rublja, a oduzet im je i sustav za videonadzor

“U to vrijeme radnici dolaze na posao, svi su bili vidno uznemireni, kao i učenici srednje Medicinske škole koji kod nas obavljaju praksu. Sve to s prozora bolesničkih soba promatrali su i pacijenti koji se nalaze na internom odjelu”, izjavio je Elek.

“Osim ovoga, mi smo pod stalnom represijom od strane Kurtijevog režima, sanitetska vozila zaustavljaju se i pretresaju. Do danas smo imali oko 178 zaustavljanja, a nije pronađen nijedan komad oružja i ništa drugo osim pacijenata koji se prevoze do zdravstvenih ustanova u centralnoj Srbiji. Ovo su napravili bez ikakvog objašnjenja, bez najave, mi smo bili maksimalno konstruktivni i spremni za suradnju”, rekao je Elek.

“U tijeku je policijska operacija u vezi s posljednjim događajem u Banjskoj, no zasad nema uhićenih”, rekao je Veton Eljšani iz policije. Akcija se provodi u koordinaciji s EULEX-om i KFOR-om na pet lokacija u tri općine na sjeveru Kosova.

“Policijsku operaciju vode relevantne jedinice Policije Kosova, uz prisustvo Tužitelja (STRK) na licu mjesta. Ovom prilikom obavještavamo građane kako nema razloga za brigu”, priopćili su.

Kosovska policija nešto poslije osam sati povukla se ispred Radoičićeve zgrade, gdje je zaplijenila dva automobila marke Mercedes i jedan quad.

Podsjetimo, Milan Radoičić je neformalni lider Srba s Kosova i povezan je s incidentom kod manastira Banjska gdje su ubijeni jedan kosovski policajac i trojica napadača.

Kontroverznog biznismena i političara, koji se dovodi u vezu s brojnim malverzacijama i to preko više tvrtki čiji je vlasnik ili suvlasnik, kosovske vlasti sumnjiče da je povezan i s likvidacijom umjerenog srpskog političara s Kosova, Olivera Ivanovića. Zbog veza s organiziranim kriminalom našao se pod sankcijama SAD-a i Velike Britanije.

Izvor: Jutarnji list

Podijelite svoje mišljenje sa nama i ostavite komentar